Hírek


Két megyei érem a tűzoltók fekvenyomó-bajnokságán
2019. november 19. 14:22

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pontszerző bajnokságának utolsó fordulójaként rendezték meg a fekvenyomó-versenyt november 18-án Székesfehérváron. A viadalon összesen húsz csapat százharmincöt versenyzője mérte össze erejét. Megyénkből két tűzoltó hozott el érmet.

Súlyos baleset történt Kisújszállásnál
2019. november 19. 09:08

Összeütközött egy fém alkatrészeket szállító kamion és egy személygépkocsi tegnap reggel a 4-es számú főúton, Kisújszállás külterületén. A nyerges vontatóból mintegy ezer liter gázolaj folyt el. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók mindkét gépkocsit áramtalanították. A személyautó sofőrjét az egység feszítővágó berendezés és feszítőhenger segítségével szabadította ki. A tűzoltók ezt követően a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szakmai nap az életmentés jegyében
2019. november 18. 12:18

Összesen száztíz hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó volt kíváncsi a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetsége által november tizenhatodikán szervezett Műszaki Mentő Szakmai Napra. A szolnoki Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központban rendezett esemény középpontjában a közlekedési balesetek során történő életmentés még hatékonyabbá tétele állt.

Tűzzel és vízzel is meggyűlt a baja a tűzoltóknak
2019. november 18. 09:59

A hétvégén szabadtéri-, épület- és járműtüzekkel egyaránt viaskodtak megyénk tűzoltói. Szombaton a nemrégiben átadott M44-es autóúton történt baleset, míg vasárnap egy vízzel elárasztott iskolaudvarhoz riasztották őket.

Tűzvizsgálók gyújtottak fel egy autót
2019. november 12. 12:37

Természetesen senkinek nem okoztak vele kárt és nem követtek el bűncselekményt sem. A járművet oktatási célból borították lángba egy képzés keretében a megye tűzvizsgálatra jogosult katasztrófavédelmi szakemberei november tizenegyedikén, a kunmadarasi volt szovjet katonai repülőtéren.

Számos baleset történt a napokban
2019. november 12. 11:12

Az elmúlt négy napban több közlekedési balesetnél is szükség volt a tűzoltók munkájára megyénkben. Összességében tizenegy ilyen esetben kellett beavatkozni, ezek mellett egy kisebb tűzhöz riasztották őket.

Lezárult a Társasházak napja
2019. november 08. 09:57

November ötödike és hetedike között a megye négy katasztrófavédelmi kirendeltségén, Jászberényben, Karcagon, Mezőtúron és Szolnokon várták tűzmegelőzési szakemberek az érdeklődőket a Társasházak napja rendezvénysorozat keretében. Az elmúlt három nap célja volt, hogy az emberek közvetlenül kapjanak átfogó képet a lakókörnyezetüket érintő tűzvédelmi szabályokról.

Fatároló égett Jászkiséren
2019. november 07. 09:24

Tegnap három műszaki mentésnél és egy tűzesetnél kellett beavatkozniuk a megye tűzoltóinak.