Hírek


Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokságon gyakorlatoztak a fiatalok
2019. július 22. 14:57

Július 15-19-ig a Szolnoki Szakképzési Centrum Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiumának 10. és 11. évfolyamos diákjai nyári gyakorlatukat töltötték a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokságon.

Mérséklődik a szúnyogártalom
2019. július 22. 12:51

Az elmúlt hetekben rendkívül intenzív volt a szúnyogok elleni védekezés. Hetente több mint százezer hektáron avatkoztak be a vérszívók számának csökkentése érdekében, csaknem 1200 településen gyérítették a szúnyogokat. A szakemberek eddig több mint 700 ezer hektárnyi területet kezeltek. Számos olyan területen is gyérítettek, ahol az előző években nem okoztak gondot a szúnyogok, egyes településeken többször is meg kellett ismételni a munkákat. A következő napokban a Szigetközben, Komárom, Baja, Mohács térségében, kilenc budapesti kerületben, valamint Szolnokon és a környező településeken, a Velencei-tónál és Baranya megyében dolgoznak majd a szakemberek. Észak-Magyarországon és az Alföldön korábban még nem kezelt településeken vált szükségessé a beavatkozás.

Tiszafüred Város Közbiztonságáért Díj átadása
2019. július 19. 09:48

Díjat vehetett át a Tiszafüredi Hivatásos Tűzoltó-Parancsnokság vezetője.

Baleset történt Kunszentmárton térségében
2019. július 19. 09:42

Árokba hajtott és egy fának csapódott egy kisbusz.

Első helyen végzett a magyar csapat
2019. július 18. 13:37

Július 12-13-án rendezték meg a csehországi Jihlava városában a Firefighter Combat Challenge (FCC) elnevezésű tűzoltóversenyt. A lenyűgöző városban összesen tizenegy ország százhúsz tűzoltója mérte össze tudását. Köztük többen érkeztek Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, és remekül helytálltak, hiszen a visszatérő versenyzők nem csak javítottak tavalyi eredményeikhez képest, hanem vegyes csapatban első helyezést is sikerült elérniük.

Tanulmányúton Lengyelországban
2019. július 16. 09:18

Remek alkalom volt a tapasztalatcserére az a többnapos szakmai út, amelyen három főügyeletes vehetett részt a napokban. A lengyel segélyhívó- és fogadórendszer hasonló felépítésű, mint a magyar, a segélyhívásokra történő gyors reagálás kiemelt ügy mindkét országban.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 13:28

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Új vízszállító járművet kapott a megye
2019. július 15. 13:19

Július 12-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt. A katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművének beszerzése része a KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 azonosítószámú, „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű európai uniós projektnek.