Hírek


Megyei sikerek a katasztrófavédelmi íjászversenyen
2019. szeptember 13. 09:02

A Szekszárd melletti Sötétvölgyben rendezte meg szeptember tizenegyedikén a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Alisca Nyilai Íjászegyesület és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület a IV. Alisca Országos Katasztrófavédelmi Íjászversenyt.

Szabadtéri tüzek napja
2019. szeptember 13. 08:56

A csütörtöki nap a szabadtéri tüzek eloltásával telt a megyében. Mindezek mellett egy veszélyes távközlési vezeték miatt volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Egy őz okozott balesetet Tiszaföldvárnál
2019. szeptember 12. 10:14

Összesen hét beavatkozást teljesítettek tegnap a megye tűzoltói. Kisebb szabadtéri tüzekhez és egy omlásveszélyes házhoz is vonulniuk kellett. Még késő éjszaka is bevetésen voltak, ahol egy őz miatt történt baleset.

Nem okozott jelentős pusztítást a vihar megyénkben
2019. szeptember 10. 09:06

Óránkénti több mint száz kilométeres sebességű széllel csapott le a vihar tegnap Csongrád és Békés megyére. A rendkívüli időjárási események nem kerülték el megyénket, de komoly károk szerencsére nem keletkeztek.

Befejeződik a szúnyoggyérítés
2019. szeptember 10. 08:05

Utolsó hetébe lépett a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés. Ezen a héten még 63 településen lesznek kezelések, Csongrád megyében és a Tisza-tó partján fognak permetezni földi módszerrel.

Megszaporodtak a szabadtéri tüzek
2019. szeptember 09. 15:36

Pénteken, illetve hétvégén legtöbbször szabadtéri tüzekhez kellett vonulniuk a megye tűzoltóinak. Mindezek mellett több közlekedési baleset, egy gázvezeték-szakítás illetve egy villámcsapás is kihívást jelentett számukra.

Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden
2019. szeptember 06. 13:31

Az önkéntes mentőcsoportoknak rendszeres időközönként minősítő gyakorlaton kell bebizonyítaniuk, hogy egy káresemény során képesek szakszerű segítséget nyújtani a hivatásos állomány tagjainak. Egy ilyen nagyszabású gyakorlatra került sor szeptember ötödikén Tiszafüreden, közel százharminc fő részvételével.

Csongrád megye nyert a mobil laborok országrészi versenyén
2019. szeptember 06. 13:16

A katasztrófavédelmi mobil laborok országos versenye előtt öt országrészi versenyt tartanak, amelyeken a győztes csapatok jutnak be a végső döntőbe. Az egyik területi fordulót szeptember ötödikén a Jászapáti-Kapitányrét polgári védelmi bázison tartották meg, ahol a Csongrád, a Győr-Moson-Sopron és a Nógrád megyei, valamint a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor háromfős legénysége mérette meg magát.