Hírek


Baleset és gázvezeték-szakítás is történt tegnap
2019. június 26. 12:16

Békésen telt a keddi nap a megyei tűzoltók számára, jelentősebb beavatkozásokra nem volt szükség.

Sokan voltak kíváncsiak a légoltalmi kiállításra
2019. június 25. 12:21

Szombaton volt a Múzeumok Éjszakája, ahol a látogatók az éj leple alatt járhatták be a különböző gyűjtemények rejtelmeit. Természetesen ebből az alkalomból a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség szolnoki tárlata is megnyitotta kapuját, amelyen számos érdeklődő be is lépett.

Húsz önkéntes egyesület kap támogatást megyénkből
2019. június 24. 15:34

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra 2019-ben ötszáznyolcvanhét egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén tizeneggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást, mint az elmúlt esztendőben.

Minden eddiginél nagyobb területen lépnek fel a szúnyogok ellen
2019. június 24. 13:43

Az országos szúnyoginvázió miatt folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Április 30-a óta 570 település belterületén, összesen 251 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A szúnyograjzás miatt a következő hetekben több településen és nagyobb területen lesz szúnyoggyérítés, mint eddig. Már ezen a héten is minden olyan helyen intenzív beavatkozások várhatóak, ahol a legnagyobb számban vannak jelen a szúnyogok. A héten 471 településen és 8 budapesti kerületben, összesen 130 ezer hektáron permeteznek, illetve biológiai módszerrel is csökkentik a lárvák számát.

Égett egy hodály Tiszacsegénél
2019. június 24. 10:42

A hétvégén is volt dolga a megyei tűzoltóknak időjárással összefüggésbe hozható káreseményekkel. Mindezek mellett balesetek is történtek, valamint egy szén-monoxid-érzékelő is jelzett.

Felkészítették a településeket a nyári veszélyekre
2019. június 21. 10:22

A nyári hiába a pihenés és a szórakozás évszaka, nem szabad megfeledkezni arról, hogy ebben az időszakban is vannak olyan veszélyek, amelyekre fel kell készülni a településeknek.

Szlovákiából hozott el érmet egy mezőtúri tűzoltó
2019. június 21. 10:21

Június tizenötödikén a szlovákiai Besztercebányán rendezték meg a TFA Slovakia 2019 tűzoltósport-versenyt. A patinás megméretésen hagyományosan magyar tűzoltók is elindulnak, és rendre kiváló eredményekkel térnek haza.

A múzeumoké lesz a szombat éjszaka
2019. június 21. 10:20

Országszerte június huszonkettedikén rendezik meg a Múzeumok Éjszakáját, amikor az érdeklődők az éj leple alatt járhatják körbe a programhoz csatlakozó kiállítóhelyeket. Természetesen idén is kinyílik a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség tárlatának otthont adó egykori óvóhely termetes vasajtaja az érdeklődők előtt.