Hírek


Viszlát ket, helló ÁKR!
2017. november 13. 12:38
Általános közigazgatási rendtartás, ezt takarja az ÁKR betűszó, amit tanácsos lesz helyettesíteni a Ket-tel, azaz a 2004. évi CXL. törvénnyel, ami a közigazgatási hatósági eljárások és szolgáltatások általános szabályairól szól.

Az új szabályzó ismerete nélkülözhetetlen, egyebek között a katasztrófavédelem eljárásainak során is, hiszen az ügyfél elégedettsége, az eljárások érthető és követhető volta, a közérthető kommunikáció nem csak általános célkitűzés, de alapvető állampolgári elvárás is manapság.

A közigazgatás megújításának folyamata már jóval ez előtt elkezdődött, a szabályzók változásait, azok alkalmazásának feltételei azonban folyamatosan figyelni és elsajátítani kell, egyebek között a katasztrófavédelem munkatársainak is. Ezt tűzte ki a Szolnokon megtartott képzés céljául a megyei igazgatóság, s ennek jegyében tartott háromnapos képzés sorozatot Dr. Horváth Eszter tű. alezredes, hatósági szolgálatvezető.

Hogy mi is a helyes eljárási metódus, milyen jogorvoslati rendszerek működnek, változnak-e az ügyintézési határidők, miként kell az ügyfelet tájékoztatni, nos erről és még ennél is sokkal árnyaltabb kérdésekről szólt a képzés három napja. A résztvevők, azaz az igazgatóság vezetői, kijelölt állománya, vagyis mindazok, akik egy-egy ügy gazdái, elindítói lehetnek a szervezetben, konkrét eseteken keresztül, végigvezetett példák alapján érzékelhették a kétféle szabályozó közötti különbözőségeket. S, hogy megszerzett tudásukat bizonyítsák, a nap végén teszttel is ellenőrizhették, hogy maradt-e még feltáratlan terület az ÁKR és saját tárgyi tudásuk között. Fotók: JNSZ MKI


 

Kapcsolódó képek:

Viszlát ket, helló ÁKR! Viszlát ket, helló ÁKR! Viszlát ket, helló ÁKR!
>>> További képek a galériában <<<