Hírek


Dörömböltek a tűzoltók...
2018. január 11. 10:16
Tűzoltók ébresztették azt a szolnoki férfit, aki elaludt főzés közben Tófenék úti lakásában szerdán délután.

Egy társasház első emeleti lakásából észleltek kiáramló füstöt a lakók, ezért hívták a katasztrófavédelmet. A szolnoki hivatásos tűzoltók rövid de határozott dörömbölésére kinyitotta a lakó az ajtót. A tűzoltók ventilátorral átszellőztették a lakást, ahol tűz nem, csak erős füst keletkezett a tűzhelyen felejtett étel miatt. A lakónak nem lett baja.

GPS navigációját követve hajtott a vízbe egy autós a tiszaroffi komplejáró közelében szerdán délután. A 3234-es úton, a komphoz vezető lejárót vétette el a sofőr, aki elakadt a mintegy fél méteres vízben, innen mentették ki a jászkiséri önkormányzati tűzoltók. Az egység kivontatta a vízből a járművet, és segített a kocsi belsejében felhalmozódott víz eltávolításában is. A sofőrnek, az ijedtségen kívül, nem lett baja.

Beszakadt egy cserépkályha teteje egy karcagi lakásban szerdán délután. A Szent László utcai lakás idős lakóját egy rendőr menekítette ki a házból, a lakás füsttel telítődött. A karcagi hivatásos tűzoltók átszellőztették a házat, a kályhában az izzást megszüntették. Tűz nem volt, a lakót, megfigyelésre, kórházba vitték a mentők.