Hírek


Ismerkedtek a mobil laborral
2018. június 08. 13:27
Ha egy eseménynél feltűnik a katasztrófavédelmi mobil labor (KML), az azt jelenti, hogy veszélyes anyag szabadult el, vagy a radioaktivitás lehetősége sincs kizárva. Szerencsére ilyen esetek ritkán fordulnak elő, és a szolnoki tűzoltók is ritkán találkoznak a KML járművével éles helyzetben.

Viszont a szolnoki hivatásos tűzoltóknak sem árt tudni, miben is számíthatnak a speciális egység tagjaira, hisz egy ilyen helyzetben az együttműködés sikeressége alapvető fontosságú. Ezzel kapcsolatban tartott technikai bemutatót június 8-án délelőtt az állomány egy részének Sipos Csaba tű. százados és Nyitrai László c. tű. zászlós.

A KML két szakembere bemutatta a hivatásos tűzoltóknak járművük teljes menetfelszerelését, beleértve a veszélyes és a radioaktív anyagok kimutatására szolgáló eszközöket, a speciális ruházatot, illetve a járműre felszerelt mobil meteorológiai állomást is. A tűzoltóknak bemutatták ezeknek a berendezéseknek a működését, sőt, néhány eszközt maguk is kézbe vehettek és kipróbálhattak.

Fotós: JNSZ MKI

 

Kapcsolódó képek:

Ismerkedtek a mobil laborral Ismerkedtek a mobil laborral Ismerkedtek a mobil laborral
>>> További képek a galériában <<<