Hírek


Haladni kell a korral
2018. június 11. 16:01
Az utóbbi időben egyre több zöld rendszámos jármű jelent meg az utakon. Ezek az autók elektromos vagy hibrid üzeműek, amelyek szerkezete jóval eltér a hagyományos, belső égésű motorokkal szerelt járművekétől.

A szolnoki tűzoltóknak is hallgatni kell az idők szavára, hiszen az elektromos és hibrid járművek terjedésével egyre nagyobb az esély arra, hogy egy baleset során ilyen autóval találkozhat a beavatkozó állomány.

Az ismeretszerzés érdekében érkezett két elektromos autó Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának flottájából június 11-én a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságra. A résztvevőknek Varga Zoltán tű. főtörzszászlós adott tájékoztatást az ilyen alternatív meghajtású járművek legfőbb jellemzőiről. A szakértő beszélt a konstrukciós újításokról, de a legfőbb szerepet az elektromos rendszer kapta. A szolnoki tűzoltók információt kaptak arról, hogyan áramtalanítsák az ilyen meghajtású járműveket. Emellett megtudták, hogy egy esetleges műszaki mentésnél milyen teendőket kell elvégezni ahhoz, hogy az emberélet biztonságban legyen.

Fotós: JNSZ MKI

 

Kapcsolódó képek:

Haladni kell a korral Haladni kell a korral Haladni kell a korral
>>> További képek a galériában <<<