Hírek


Fókuszban a hatósági munka
2018. június 13. 15:40
Június 11-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében tartották meg a Hatósági Szakmai Napot, amelyen a szervezet hatósági állományának tagjai vettek részt szerte a megyéből.

Az esemény középpontjában a hatósági munka aktualitásai álltak. Ezek különösen széles spektrumot ölelnek fel, hiszen ez az osztály foglalkozik mások mellett a vízügyi szakterülettel, az épületek tűzvédelmi ellenőrzésével, de a szabadtéri rendezvények felülvizsgálata és a különböző engedélyek kiadása is ide tartozik. Ezért is kiemelten fontos, hogy a hatósági állomány tisztában legyen az újdonságokkal.

A szakmai napon Matuska Zoltán tű. ezredes, megyei igazgató köszöntőjét követően dr. Rozmis Kata tű. százados, adatvédelmi felelős beszélt a 2016/679. számú európai parlamenti és tanácsi rendelet, ismertebb nevén a GDPR követelményeiről. Ezt követően Kontra Szabolcs tű. százados az e-ügyintézésről, valamint a belső szabályzókat érintő változásokról számolt be, Klemann László tű. alezredes, megyei iparbiztonsági főfelügyelő pedig szakterületének legfrissebb információit vette górcső alá.

Török Ádám szolgálatvezető-helyettes a vízügyi szakterületet érintően számolt be az újdonságokról, majd dr. Horváth Eszter tű. alezredes, hatósági szolgálatvezető beszélt az ellenőrzések módszertanáról, az eljárásrendről és az aktualitásokról.

A szakmai nap konzultációval zárult.

Fotós: JNSZ MKI

 

Kapcsolódó képek:

Fókuszban a hatósági munka Fókuszban a hatósági munka Fókuszban a hatósági munka
>>> További képek a galériában <<<