Hírek


Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar
2018. június 14. 12:36
Kíméletlenül csapott le az országra kedd éjszaka a vihar, amely szerdán egész nap bejelentések sora érkezett a katasztrófavédelem tevékenységirányítási központjába. A számottevő mennyiségű eső mellett a szél okozta a legtöbb fennakadást. Szerencsére azonban emberek sehol sem sérültek meg.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében szerdán huszonhat alkalommal riasztották a tűzoltókat a vihar okozta károk miatt. Ezeknek jelentősebb része a nagy erejű szél számlájára írható, amely jellemzően fákat döntött úttestre, villanyvezetékre, lakóépületre, sőt: Jászberényben egy állatkerti kifutóra is.

A legnagyobb kár Jásztelken keletkezett, ahol egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél mintegy tizenöt négyzetméteren, ráadásul a réseken keresztül a víz is befolyt az ingatlanba. Emiatt lakosságvédelmi intézkedésre is szükség volt. Jászberényben egy kidőlt akácfa rongálta meg egy második emeleti lakás ablakát a Kossuth Lajos utcában.

A nagy mennyiségű víz két településen okozott problémát. Egy nyaralót vett körbe a víz Cibakházán, a Süllő utcában. A jászjákóhalmi Zöldmező utcában egy melléképületet öntött el a víz, ami miatt az építmény falazata megrepedezett.

Fotós: Fábián Attila, Tiszaföldvári ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar Óránként adott munkát a tűzoltóknak a keddi vihar
>>> További képek a galériában <<<