Hírek


Több baleset történt hétvégén megyénkben
2018. július 09. 12:47
Jász-Nagykun-Szolnok megye tűzoltói szombaton és vasárnap összesen tizenkét riasztást kaptak. Ezeknek a jelentős részét műszaki mentés tette ki, de két alkalommal odaégett étel okozott kisebb pánikot.

Árokba csapódott és a feje tetején állt meg egy személygépkocsi szombat délután a 32-es számú főúton, Jászberény és Pusztamonostor között. Az autó vezetője a járműben maradt. A jászberényi hivatásos tűzoltók kézi erővel feszítették ki az autó ajtaját, majd kihúzták a sofőrt, aki nem sérült meg. Ezután a tűzoltók áramtalanították a gépkocsit.

Füstszag okozott riadalmat szombat délután Szolnokon, az Ady Endre út egyik társasházában. A szolnoki hivatásos tűzoltók a bejárati ajtón lévő ablak kifeszítése után jutottak be a lakásba. Az ott élők elmondták, hogy nem sokkal korábban ételt égettek oda a mikrohullámú sütőben. A tűzoltók kivitték a berendezést az épületből, majd átszellőztették a lakást. Személyi sérülés nem történt.

Lesodródott az útról és felborult egy személygépkocsi szombat éjszaka a 32-es számú főúton, Szolnoknál. A szolnoki hivatásos tűzoltók kézi erővel és kéziszerszámok segítségével szabadították ki a sérülteket a roncsból, majd talpra állították a járművet és áramtalanították azt. Az autóban öten utaztak, közülük négyen könnyebben, egy ember pedig súlyosan megsérült.

Villanyvezetékre dőlt egy faág vasárnap délután Cserkeszőlőn, a Szabadság utcában. Az ág parkoló autót veszélyeztetett. Mire a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiértek a helyszínre, addigra a faág eltűnt a vezetékről, de az egység a további veszélyek megszüntetése érdekében dugólétrával és kézifűrésszel beavatkozott. A tűzoltók a laktanyába vonulás közben a cserkeszőlői Petőfi Sándor utcában egy autóra lettek figyelmesek, amelyet a heves esőzés miatt csatornából kiömlő víz sodort el. A személyautóban ketten utaztak, de nem sérültek meg. Az egység drótkötél segítségével vontatta biztonságos helyre a járművet.

Két személyautó ütközött össze vasárnap délután Jászladányon, a Petőfi Sándor utcában. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben egy ember súlyos, kettő pedig könnyű sérüléseket szenvedett.

Száraz fű égett két foltban, összesen száz négyzetméteren Tiszabőn, a Dózsa György úton vasárnap este. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Senki sem sérült meg.

Két szint közé szorult be a karcagi vasútállomás liftje vasárnap este. A karcagi hivatásos tűzoltók a felső liftajtót kifeszítve tudták kimenteni a felvonóban rekedt négy embert, akik nem sérültek meg.

A szolnoki Szolnok Ispán körút egyik második emeleti lakásából áramlott a füst vasárnap éjszaka. A bejelentőnek sikerült bejutnia a lakásba, ahol az ott lakó elaludt és a sütőben felejtette az ételt, az füstölt. Sérülés nem történt. A szolnoki hivatásos tűzoltók átszellőztették az épület folyosóját.

Törött gázcsonkból szivárgott a gáz vasárnap este Újszászon, a Kiss Ernő út egyik családi házának udvarán. A zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport és a szolnoki hivatásos tűzoltók mellett a helyszínre vonult a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltók áramtalanították a házat és átvizsgálták az épületet emberek után kutatva, illetve folyamatosan mérték a környéken a gázkoncentrációt. A környező házakból összesen hetvenegy embert kellett kimenekíteni. Az eset során senki sem sérült meg.