Hírek


Önkéntesek a szolnoki tűzoltóságon
2018. július 09. 13:22
Szolnok városában önkéntesek is segítik a hivatásos tűzoltók munkáját. Az együttműködés keretében a Szolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai gyakori vendégnek számítanak a város hivatásos tűzoltó-parancsnokságán.

Az önkénteseknek jóval kevesebb káreseményhez kell vonulniuk, mint a hivatásos tűzoltóknak, viszont a tudásukat nekik is naprakészen kell tartaniuk. Ehhez elengedhetetlen, hogy megismerkedjenek a hivatásosok által használt eszközökkel és szerekkel, hiszen egy káresemény során előfordulhat, hogy az önkéntesek nyújtanak segítséget a tűzoltók számára.

Ez az együttműködés figyelhető meg akkor, amikor a szolnoki önkéntesek a hivatásosokkal együtt, szabadidejükben adnak szolgálatot a város tűzoltó-parancsnokságán. Az önkéntesek segítséget nyújtanak a gépjárművek és a rajtuk lévő berendezések karbantartásában, a kárhelyszínre vonulva pedig a profiktól leshetik el a szakma fortélyait.

Az együttműködéssel mindkét fél nyer: a hivatásosok szakmailag egyre képzettebb segítséghez juthatnak, míg az önkéntesek fejleszthetik saját képességeiket.

Fotós: JNSZ MKI

 

Kapcsolódó képek:

Önkéntesek a szolnoki tűzoltóságon Önkéntesek a szolnoki tűzoltóságon