Hírek


Kitettek magukért a pusztamonostori önkéntesek
2018. július 10. 09:56
Július 6-8. között Tatán rendezték meg a IX. Országos Ifjúsági, illetve a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. Jász-Nagykun-Szolnok megyét a két viadalon a Pusztamonostori Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviselte.

A hagyományos felnőtt női és férfi tűzoltó versenyen két versenyszámot tartottak: kismotorfecskendő-szerelést, amelynek során a csapatoknak tűzoltásra alkalmas állapotba kellett összeszerelniük a tömlőket és a sugárcsövet. Ezt követően végre kellett hajtaniuk a nyolcszor ötven méteres váltófutást – ez utóbbi résztvevőinek különböző akadályokat kellett leküzdeniük a pályán.

Az ifjúsági tűzoltó versenyen a szabályok szerint a 10-16 éves korosztályban lány- és fiúcsapatok versenyeztek, de lehettek vegyes összetételűek is a tíz főből álló egységek között. Az indulók idén is két számban mérték össze tudásukat: akadálypályán és négyszáz méteres váltófutásban. A két versenyszámban elért összetett eredmény alapján került ki a győztes csapat.

A versenyek zárásán dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója szólt az egybegyűltekhez. Kiemelte, hogy az önkéntes szervezetek egyre többször vesznek részt a vonulásokban, tevékenységük 2012 és 2017 között megduplázódott a mentő tűzvédelemben.

A VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyen a nők között a pusztamonostoriak a harmadik helyen végeztek, a település férfi csapata pedig nyolcadik lett. A IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Versenyen a pusztamonostori lányok harmadik helyezettek lettek váltófutásban, az akadálypályán pedig negyedikként értek célba.

Fotós: Albert Mihályné, Pusztamonostor

 

Kapcsolódó képek:

Kitettek magukért a pusztamonostori önkéntesek Kitettek magukért a pusztamonostori önkéntesek