Hírek


Roncsvágás az életmentés jegyében
2018. július 12. 13:08
Roncsvágási gyakorlatot tartottak július 12-én a szolnoki hivatásos tűzoltók az egyik helyi cég telephelyén. A szakemberek ezen a napon azt gyakorolták, hogy egy baleset során beszorult sérültet a saját eszközeikkel hogyan tudnak kimenteni.

Sajnos nem ritka jelenség, hogy a közlekedési balesetek során a roncsba egy vagy több ember beszorul, akik önerejükből nem tudnak onnan kimászni. A tűzoltókra ebben a helyzetben is nagy felelősség hárul, hiszen a sérülteket úgy kell kimenteniük, hogy a bent rekedteknek további bántódása ne essen.

A szakmai ismeretek szinten tartása volt a célja a csütörtöki napnak, amikor a tűzoltók a mentéstechnikai eszközök összeszerelését és működtetését gyakorolták. Üveget törtek, kipróbálták a légzsákleszorító eszközt, a hidraulikus feszítőhengert, és természetesen a feszítővágó berendezés is életre kelt. Utóbbi úgy hatol át a fémen, mint egy konzervnyitó, lehetőséget biztosítva arra, hogy egy baleset sérültjeit a lehető legbiztonságosabban lehessen kiemelni a roncsból.

Fotós: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester, JNSZ MKI

 

Kapcsolódó képek:

Roncsvágás az életmentés jegyében Roncsvágás az életmentés jegyében Roncsvágás az életmentés jegyében
>>> További képek a galériában <<<