Hírek


Tűzoltók a Vöröskereszt táborában
2018. augusztus 08. 10:24
Dübörög a gyermektáborok szezonja a kánikula ellenére is. A Magyar Vöröskereszt karcagi szervezete ezen a héten ötven gyermeket táboroztat Kisújszálláson. A szervezők pedig felkérték a helyi tűzoltókat, hogy különféle feladatokkal tegyék még változatosabbá a gyermekek programját.

A katasztrófavédelem elkötelezett az ifjúság nevelésében, éppen ezért a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, illetve a Kisújszállási Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság egy pillanatig sem habozott igent mondani a meghívásra. Így hát augusztus 7-én meg is jelentek a táborban, a kicsik legnagyobb örömére.

A tűzoltók számos feladattal készültek: a tikkasztó hőségben jól esett sugárcsővel célba lőni és puttonyfecskendővel labdát terelni; de a fiatalok kipróbálhatták magukat tömlőgurításban és –feltekerésben, mentőkötél-fűzésben, illetve kéziszirénával adhattak le szirénajeleket. A gyerekek a csapatszellem erősségét a síléccel való járás során tesztelhették, ahol a mozgáskoordináció tökéletes összehangolására volt szükség. Aki pedig a próbák után kissé megfáradt, a tűzoltófecskendővel és a rajta található eszközökkel ismerkedhetett meg behatóbban.

A fiatalokat a Magyar Vöröskereszt megyei vezetősége mellett meglátogatta Molnár László tű. ezredes, a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője is.

Fotós: Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

Kapcsolódó képek:

Tűzoltók a Vöröskereszt táborában Tűzoltók a Vöröskereszt táborában Tűzoltók a Vöröskereszt táborában
>>> További képek a galériában <<<