Hírek


Új gépjármű a tűzoltók szolgálatában
2018. augusztus 09. 14:33
Tovább gazdagodott a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség gépjárműállománya: a szolnoki önkormányzat jóvoltából egy Suzuki Vitara típusú személyautóval bővült az arzenál.

A jármű augusztus kilencediki ünnepélyes átadásán Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere méltatta a város tűzoltóinak munkáját. Kiemelte, hogy a megyeszékhely életében fontos az itt élő állampolgárok biztonsága, az ezért végzett munka során pedig mindig lehet számítani a tűzoltókra. A város első embere emellett további támogatásáról biztosította az állományt.

A katasztrófavédelem nevében Nagy Róbert tű. alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője köszönte meg a polgármesternek a felajánlást. Mint mondta, egy ilyen terepjáró-képességű autó rendkívül hasznos a hétköznapokban, hiszen a katasztrófavédelem munkatársainak olyan helyekre is el kell jutniuk, ahol nincs megfelelően kiépített úthálózat. Nagy Róbert megemlítette, hogy nem csak az ügyintézői gépjárműállomány korszerűsödik, hiszen a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az utóbbi években két Rába Heros Aquadux-X 4000 típusú tűzoltófecskendőt állított szolgálatba.

Fotós: Németh Ádám tű. ftőrm.

 

Kapcsolódó képek:

Új gépjármű a tűzoltók szolgálatában Új gépjármű a tűzoltók szolgálatában Új gépjármű a tűzoltók szolgálatában
>>> További képek a galériában <<<