Hírek


Békésebben telt a csütörtök
2018. augusztus 10. 09:40
Azok után, hogy szerdán tengernyi dolga volt a tűzoltóknak megyénkben, a csütörtök már nyugalmasabb volt az állomány számára. Beavatkozásra mindössze négy helyszínen volt szükség.

Két motorkerékpár ütközött össze csütörtök délelőtt a 33-as számú főúton, Tiszafüred és Poroszló között. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével megtisztították az utat, majd felitatták a járművekből kifolyt motorolajat és hűtővizet. Mindkét motoros könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították kivizsgálásra.

Egy kettéhasadt fa dőlt a 4-es számú főút külső forgalmi sávjára csütörtök délután Szolnoknál. A forgalmi akadályt képző ágat a szolnoki hivatásos tűzoltók motoros fűrész segítségével távolították el. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett.

Körülbelül húsz hektáron, foltokban égett a száraz fű csütörtök délután Túrkeve külterületén. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat. Az eset során senki sem sérült meg.

Szemét kapott lángra egy négy köbméteres hulladéktárolóban csütörtök este Szolnokon, az Üteg utcában. Az esetnél a szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be, sérülés nem történt.