Hírek


Táborozók jártak a tűzoltóknál
2018. augusztus 10. 10:01
Ahogy arról a korábbiakban már szó volt, a Magyar Vöröskereszt gyermektábort tart Kisújszálláson. A hét elején a tűzoltók fordultak meg a táborban, csütörtökön viszont felcserélődtek a szerepek, hiszen a lurkók házigazdákból vendégekké váltak.

A táborlakók első ízben a Karcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon tettek látogatást, ahol a lánglovagok mindennapjaiba nyerhettek bepillantást. Megnézhették, hogy a nyugalmi időszak alatt hol parkolnak a gépjárműfecskendők és mivel foglalatoskodnak a tűzoltók, amikor épp nem a helyszínen avatkoznak be. Ezek mellett egyes eszközöket is kipróbálhattak.

A gyermekek Szolnokra is elutaztak, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség egyedülálló kiállítását barangolhatták be. Az évtizedes múltra visszatekintő légoltalmi óvóhely szinte érintetlenül vészelte át az elmúlt közel hatvan esztendőt. A szövetség tagjai bemutatták a kicsiknek, milyen munka is folyt annak idején a betonbunkerben, de bejárták a parancsnoki irodát, megnézték a különféle egyenruhákat, illetve olyan kuriózumokat is, mint például a létesítmény monumentális dízelüzemű áramfejlesztője, vagy a gázvédelemmel ellátott bölcső.

Fotós: Karcagi HTP