Hírek


Minősítést kaptak a jászsági mentőcsoportok
2018. október 01. 13:57
A járási mentőcsoportoknak rendszeresen igazolniuk kell, hogy megfelelnek a Nemzeti Minősítő Rendszer követelményeinek, és így egy esetleges kárhelyszínen is közreműködhessenek.

Szeptember huszonkilencedikén a Jászberényi és a Jászapáti Járási Mentőcsoport tagjai bizonyították be, hogy alkalmasak az alapvető vízkár-elhárítási feladatok ellátására, a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek irányítása mellett. A helyszín a Jászjákóhalma határában lévő Zagyva-töltés volt. Nem véletlen, hogy ide szervezték a gyakorlatot, hiszen a közelmúltban a folyón számtalan alkalommal vonult le jelentős árhullám, a térséget is veszélyeztetve. Legutóbb 2013-ban fordult ilyen elő, akkor harmadfokú árvízvédelmi készültségi fokozatot kellett elrendelni.

A nap indulásaként Fózer Tibor tű. ezredes, a jászberényi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője látta el morális útravalóval a megjelenteket, akik között önkéntes tűzoltók, polgárőrök, sőt: búvárok és kutyás mentők is voltak. A több mint nyolcvan résztvevő bizonyította rátermettségét a feladatok során: vízügyi szakirányítás mellett bőszen lapátolták a homokot a zsákokba, amelyekből a nyúlgát, valamint egy buzgárnak ellennyomó medence készült; de a töltés oldalának fóliázása is ugyanilyen szakértelemmel valósult meg.

A két mentőcsoport minden követelménynek megfelelt, így megkapta az újabb öt évre szóló minősítő oklevelet, amelyet dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató látott el kézjegyével.

Fotós: Jászberényi katasztrófavédelmi kirendeltség

 

Kapcsolódó képek:

Minősítést kaptak a jászsági mentőcsoportok Minősítést kaptak a jászsági mentőcsoportok Minősítést kaptak a jászsági mentőcsoportok
>>> További képek a galériában <<<