Hírek


Mozgalmas volt a hétvége
2018. október 01. 14:41
Sokféle beavatkozáshoz kérték szombaton és vasárnap a tűzoltók segítségét. Fakidőléshez és közlekedési balesetekhez éppúgy kivonultak, mint lakás- és szabadtéri tűzhöz. Leginkább utóbbiak voltak jellemzőek, de sérülések szerencsére sehol sem történtek.

Veszélyes fák miatt szombat reggel Túrkeve külterületén, a karcagi Szamos utcában pedig szombat délután volt szükség tűzoltók jelenlétére. A fák járműforgalmat és épületet veszélyeztettek. Előbbi helyszínen a túrkevei önkéntes, utóbbin pedig a karcagi hivatásos tűzoltók motoros fűrésszel és kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát.

Fűrészpor és műanyag hulladék gyulladt meg szombat délután Szolnokon, egy Piroskai úti gyár udvarán. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat délután Jászkiséren, a Kiskör úton. A helyszín biztosítását a jászkiséri önkormányzati tűzoltók látták el, akik a sérült járművet drótkötél segítségével vontatták le az úttestről.

Lekaszált száraz fű kapott lángra ötven méter hosszan szombat este Tiszaburán, a Fejlődés útján. Az abádszalóki önkormányzati tűzoltók kéziszerszámok segítségével avatkoztak be.

Rövid idő alatt két szabadtéri tűzhöz riasztották szombaton a tiszafüredi hivatásos tűzoltókat. Este a tiszafüredi Ártéri úton mintegy ötszáz négyzetméteren égett a gaz és az avar, amit az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltott el. Pár órával később szintén Tiszafüreden, a Sárgarigó úton tizenkét lucernabála égett. A tűzoltók két vízsugár fedezetével hagyták leégni a kazlat, közben pedig a még nem lángoló bálákat a lakók segítségével biztonságba helyezték.

Nagy mennyiségű hulladék kapott lángra vasárnap éjszaka fél egy körül Mezőtúron, a Füzes utca egyik családi házában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók a tüzet megfékezték, így az egységek egy vízsugár mellett végezték el a további munkálatokat, illetve áramtalanították az épületet. A házban kilenc ember lakik, számukra lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az eset következtében nem sérült meg senki.

Száraz fű gyulladt meg vasárnap délután Jászberényben, a Neszűr tanyáknál. A város hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a lángokat.

Két személygépkocsi ütközött össze vasárnap délután Jászkiséren, a Vasút utcában. Az egyik jármű utánfutót húzott, az azon lévő faládák az útpadkára estek. A helyszínre a jászkiséri önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik biztosították a helyszínt és elkezdték megtisztítani az úttestet a törmelékektől. A balesetben összesen négy ember volt érintett, de senki sem sérült meg.

Kukoricatarló kapott lángra foltokban, száz négyzetméteren vasárnap délután Tiszaörs külterületén. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát.

Négy hektáron égett a nádas vasárnap este Kunmadaras külterületén. A karcagi és a tiszafüredi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, majd a parázslást is megszüntették.