Hírek


Szabadtéri tüzek hétvégéje
2018. október 09. 10:52
Rengeteg esetnél kellett beavatkoznia az elmúlt hétvégén a megye tűzoltóinak. Szinte megállás nélkül riasztották őket szabadtéri tüzekhez, illetve más jellegű eseményekhez is. Hiába volt ennyi esemény ugyanakkor a térségben, szerencsére jelentős sérülésekről nem lehet beszámolni.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat délelőtt Jászberényben, a Kossuth Lajos úton. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket félpályás útzár mellett. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.

Egy személygépkocsi gyulladt meg szombat délelőtt Szolnokon, egy Tószegi úti garázsban. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két vízsugárral oltották el a tüzet.

Kigyulladt egy két lakásból álló ház egyik lakása szombat délelőtt Kunmadarason, a Munkácsy utcában. A lakás hat helyiségéből négyet érintett a tűz. A karcagi hivatásos tűzoltók két vízsugárral kezdték meg a munkálatokat, illetve áramtalanították az épületet. A lakó nem sérült meg. A házban lévő másik család is áram nélkül maradt, viszont számukra nem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre.

Négyszáz négyzetméteren lángolt a kukoricatarló szombat délután Túrkeve határában. A település önkéntes tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát.

Egy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délután a tiszafüredi Piac téren. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kétkerekűt, amelyből üzemanyag is kifolyt. Az egység a szivárgást megszüntette, az útra került üzemanyagot pedig felitatta. A motorost a mentők könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

Méhkaptárak, viasz és méz gyulladt meg szombat délelőtt egy családi ház pincéjében, Szelevény-Haleszben. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, a pince födémjét pedig ezután hőkamerával vizsgálták át.

Árokba borult egy személygépkocsi szombat délután Jászapáti külterületén. A jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók porral oltóval biztosították a helyszínt, majd kerekeire állították az autót. A járműben ketten utaztak, ők nem sérültek meg.

Komposztált nád izzott szombat délután Újszászon, a Szászberki úton. A szolnoki hivatásos és a zagyvarékasi önkéntes tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd elvégezték az utómunkálatokat.

Félhektárnyi területen, foltokban égett a kukoricatarló szombat délután Törökszentmiklós határában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal kezdték meg a beavatkozást, eközben egy erőgéppel civilek körbetárcsázták a területet.

Mintegy 3000 négyzetméteren égett száraz fű és avar szombat délután Kétpó külterületén. A mezőtúri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal vették elejét a problémának.

Kukoricatarló kapott lángra szombat délután Mezőtúr határában. A tűz 11 hektáron semmisítette meg a tarlót, de három hektáron bokros területet is leégetett, illetve belekapott egy közeli kukoricásba és egy erdősáv tőzegterületébe is. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók összesen három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Több száz méter hosszan száraz fű, avar és fatuskók égtek szombat este Tiszaszentimre külterületén. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral kezdték meg a beavatkozást, a terület megközelítőleg ezer négyzetméteren égett le.

Csatornaparton égett az avar mintegy 75 négyzetméteren vasárnap délelőtt Kétpó határában. A mezőtúri hivatásos tűzoltók körülhatárolták a lángokat, majd elfojtották őket.

Száraz fű és nádas kapott lángra 50 négyzetméternyi területen vasárnap délelőtt Karcagnál, a 4-es számú főút mentén. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be, félpályás útzár mellett.

Nyolcezer négyzetméteren égett gaz, száraz fű és rendre vágott szalma vasárnap délelőtt Szelevény külterületén. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Száraz fű és cserjés kapott lángra mintegy 50 négyzetméteren vasárnap délután a tiszaföldvári Tópart úton. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal vették elejét a problémának.

Száraz fű és avar gyulladt meg foltokban, 500 négyzetméteren vasárnap délután Kunszentmártonban, a Béla király utca mögötti területen. A tűz fóliasátrat és erdőt veszélyeztetett. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Gázszag keltett riadalmat vasárnap délután Jászberényben, egy Szerecsen utcai családi házban. A lakók az egyik konvektorral fűtött szobában éreztek gázszagot, a készülék csapját pedig elzárták. A jászberényi hivatásos tűzoltók mérései valóban kimutattak gázszivárgást, ezért értesítették a gázszolgáltató szakemberét, aki kizárta a készüléket a hálózatból. Senki sem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.