Hírek


Művészetben is „erősek” a tűzoltók
2018. december 06. 10:40
Szolgálatuk során a tűzoltók hatalmas lángokkal birkóznak, vagy éppen baleseteknél segítenek a bajbajutottaknak. Ám amikor nem dolgoznak, akkor a legkülönfélébb hobbiknak hódolnak, például a művészeteknek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal ebben az évben is meghirdette művészeti pályázatát, amelyhez a katasztrófavédelem állományából két tűzoltó csatlakozott. A megmérettetésen több mint harmincan vettek részt, akik rajzaikat, festményeiket, illetve a legkülönfélébb alkotásaikat mutatták meg a közönségnek.

A pályázat eredményhirdetését december ötödikén tartották meg a szolnoki Megyeházán. A műveket egy szakmai zsűri értékelte, amelynek elnöke Verebes György Munkácsy-díjas festőművész, a Szolnoki Művésztelep vezetője volt, aki a végeredményeket is kihirdette.

Festményeivel különdíjat nyert Fütyű Péter tű. zászlós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese; míg a pályázat első díját kisplasztikáival Nagy-Bana Dávid tű. főtörzsőrmester, a Karcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója érdemelte ki. A díjátadáskor Verebes György külön is kiemelte a két tűzoltó művészeti látásmódjának egyediségét.

Fotós: Jász-Nagykun-Szolnok MKI

 

Kapcsolódó képek:

Művészetben is Művészetben is Művészetben is
>>> További képek a galériában <<<