Hírek


Óvatosan közlekedjen a téli útviszonyok között
2018. december 20. 14:07
A hétvégén országszerte leesett a hó, a megváltozott útviszonyok miatt pedig több tucat baleset történt az utakon. A katasztrófavédelem arra kéri a vezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében sem telt zavartalanul a hó leesése óta eltelt időszak, hiszen szombat óta tizennyolc közlekedési balesetnél kellett beavatkozniuk a megye tűzoltóinak. Legutóbb szerda délután csúszott árokba, majd ütközött fának egy személygépkocsi a 442-es úton Rákóczifalva és Rákócziújfalu között. A szolnoki hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik áramtalanították a járművet. Az autóban ketten utaztak, mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek.

A katasztrófavédelem felhívja az autóval utazók figyelmét, hogy csak téli közlekedésre alkalmas járművel induljanak útnak. Hasznos lehet, ha plusz takarót, kabátot illetve némi ételt és italt készítünk be a gépjárműbe, amelyet a szokásosnál több üzemanyaggal töltsünk fel, így nem lehet baj egy esetleges elakadásnál. Nem árt teljesen feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

A várható útviszonyokról a www.met.hu és a www.utinform.hu honlapokon lehet tájékozódni, illetve használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t. Ha valaki bajba került embert lát, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot!

Fotós: Tiszaföldvár ÖTP

 

Kapcsolódó képek:

Óvatosan közlekedjen a téli útviszonyok között