Hírek


Több tűzesetet kellett felszámolni
2019. február 08. 12:19
A tegnapi nap folyamán hat beavatkozást igénylő eseménye volt a megye tűzoltóinak. Ezek egy kivételével tűzesetek voltak.

Egy műanyag kuka égett csütörtök délelőtt Jászapátiban, a Berdó utcában. Mint kiderült, a tulajdonos kitakarította az ingatlan kazánját, az izzó salakot pedig a szemetesbe öntötte. A hulladékgyűjtő edény a hő hatására kigyulladt, a tűz pedig átterjedt a bejárati ajtóra és a lambériára is. A jászapáti önkéntes tűzoltók kiérkezésére a házigazda eloltotta a tüzet, az egység pedig további izzások után kutatva megbontotta a lambériát. Személyi sérülés nem történt és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Papír és fa égett mintegy tíz négyzetméteren csütörtök délután Martfűn, egy Jókai utcai családi ház melléképületében. A tűz nem terjedt át a fő- és melléképületre. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók leválasztották az épületet az elektromos- és a gázhálózatról, majd egy vízsugárral beavatkoztak. A tűzoltók ezt követően kiszellőztették az épületet, majd a padlásteret is átvizsgálták. A házban két ember lakik, ők nem sérültek meg, és számukra lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Körülbelül nyolcvan négyzetméteren gyulladt meg a gaz csütörtök délután Szolnokon, a Füzér utcában. Az oltást a szolnoki hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével végezték el. A közeli Törteli utcában, ugyanabban az időben szintén égett az aljnövényzet, a tűzoltók itt kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be. Sérülés egyik esetben sem következett be.

Összehordott hulladék izzott és füstölt csütörtök este a jászalsószentgyörgyi temetőben. A település önkéntes tűzoltói egy vízsugárral szüntették meg a problémát. Az eset során senki sem sérült meg.

Fotós: Jász-Nagykun-Szolnok MKI