Hírek


Leégett egy melléképület Jászfényszarun
2019. március 12. 11:47
A hét eleje a heves szél okozta károk felszámolásával kezdődött megyénkben, utána leginkább a szabadtéri tüzek megfékezése jelentett kihívást. Berekfürdőn és Jászfényszarun viszont épületek kaptak lángra.

A hétfői nap első felében tomboló, viharos erősségű szél több helyen okozott károkat, erről hétfőn már részletesen beszámoltunk. Szabadtéri tűzből összesen nyolc történt, ezek többségükben kisebb területet érintettek, de Csépánál háromezer, Tószegnél pedig négyezer négyzetméter égett le, Mezőtúron és Tiszabőn pedig összesen három hektár vált a lángok martalékává.

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő hétfő hajnalban Szolnokon, egy Zagyvahíd utcai ingatlan kazánházában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói méréseket végeztek és kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a helyiségben. A tűzoltók értesítették a gázszolgáltatót, amelynek szakembere megállapította, hogy a készülék meghibásodása okozta a problémát, ezért kizárta a kazánt a rendszerből. Az eset során senki sem sérült meg és lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Egy nyaralóként használt, 50 négyzetméteres faház tetőszerkezete alól szivárgott füst hétfő délután Berekfürdőn, egy Bagoly utcai hotel területén. A karcagi hivatásos tűzoltók dugólétra és kéziszerszámok segítségével megbontották a tetőt és megállapították, hogy az épület elektromos megszakítójánál keletkezett a tűz. Az egység áramtalanította az épületet, majd egy vízsugárral beavatkozott. A faházban két apartman volt kialakítva, ezek közül az egyik károsodott. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy 60 négyzetméter alapterületű melléképület teteje és belső tere hétfő este Jászfényszarun, a Dózsa György utcában. A bent tárolt gázpalackokat az ott tartózkodók kivitték az épületből. A hatvani és a jászberényi hivatásos, valamint a jászfényszarui önkéntes tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd több oldalról, négy vízsugárral támadták a tüzet, egy vízsugarat pedig a közelben lévő fóliasátor és gépszín védelmére szereltek meg. Az ingatlan tetőszerkezete megsemmisült, mást viszont nem érintett a tűz. Az eset során személyi sérülés nem történt, és a lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor.

Fotós: Jászberény HTP, Karcag HTP, Szolnok HTP, Törökszentmiklós ÖTP

 

Kapcsolódó információk: