Hírek


Továbbra is sok a szabadtéri tűzesetek száma
2019. március 14. 14:29
Még mindig érvényben van a tűzgyújtási tilalom megyénkben, de továbbra is magas a szabadtéri tűzesetek száma.

A tegnapi nap folyamán számos szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat. A legtöbb alkalommal csak néhány száz négyzetméteres terület égett, viszont Tószeg közelében, nagy területen, több mint 10 hektáron égett a nádas és száraz fű. A ceglédi és a szolnoki hivatásos tűzoltók oltották majd fékezték meg a lángokat. A helyszínre egy vízszállító is érkezett Kecskemétről, és a szolnoki önkéntes tűzoltók szintén kivonultak a tűzesethez. A tűz eloltása után a tűzoltók elvégezték a szükséges utómunkálatokat a helyszínen. Személyi sérülés és anyagi kár az esemény során nem történt.

 

Valamint tegnapi késő délután szalmabálák gyulladtak meg egy melléképülethez épített színben Csépán, a Somogyi utca közelében. Összesen tizenhárom bála égett, és megrongálódott a szín teteje is. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók oltották a lángokat. A munkálatokban részt vett egy erőgép is, amellyel műtrágyás zsákokat távolították el a tűz közeléből. A tűzben senki sem sérült meg.

 

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy az egész ország területén tűzgyújtási tilalom érvényes. Ez azt jelenti, hogy nem lehet tüzet gyújtani külterületi erdőterületeken és fásításokban – beleérte a kijelölt tűzrakó helyeket is –, valamint az ezek kétszáz méteres körzetében található külterületi ingatlanokon. Ide tartoznak a köz- és vasutak mentén fekvő fásítások is. Tűzgyújtási tilalom idején tilos a parlag- és gazégetés kül-, illetve belterületen egyaránt.

Fotós: Szolnok HTP - Archív