Hírek


Változatosan telt a hétvége
2019. április 15. 12:45
Többféle káreseményből is kijutott a hétvégén a megye tűzoltóinak. Az erős szél miatt ugyanúgy vonulniuk kellett, mint közlekedési balesetekhez, szén-monoxid-szivárgáshoz, illetve szabadtéri- és épülettüzekhez egyaránt.

Egy épület sablondeszkája meglazult, amely járókelőket és a járműforgalmat veszélyeztette péntek reggel Abádszalókon, a Deák Ferenc utcában. A település önkormányzati tűzoltói dugólétra és kéziszerszámok használatával eltávolították a meglazult deszkát. Személyi sérülés nem történt.

Egy nyárfa dőlt meg péntek délután Szolnokon, a Debreceni út és a Gagarin utca sarkán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói dugólétra és láncfűrész segítségével kivágták a fát. Az eset során senki sem sérült meg.

Egy transzformátorszekrény izzott, szikrázott szombat reggel Rákóczifalván, a Petőfi Sándor és a Toldi Miklós út kereszteződésében. A szolnoki hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, amíg az áramszolgáltató szakemberei elhárították a problémát. Senki sem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett.

Lesodródott az útról és villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi szombat délelőtt Mezőtúron, a Felsőrészivízközben. A baleset következtében a pózna megdőlt, emiatt az elektromos kábelek olyan alacsonyan helyezkedtek el, hogy a tehergépjárműveket meg kellett állítani. A mezőtúri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd kivontatták az árokból és felhelyezték az autómentőre, végül pedig megtisztították az úttestet a szennyeződésektől. Az autó sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő szombat este Szolnokon, egy Balogh Ádám utcai társasház egyik második emeleti lakásában. A szolnoki hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a fürdőszobában, és kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A tulajdonosnak nem esett baja és a lakásban maradhatott, a gázszolgáltató szakembere viszont kizárta a gázkazánt a hálózatból.

Kigyulladt egy 80 négyzetméteres családi ház több helyisége és tetőszerkezete szombat éjszaka Törökszentmiklóson, a Földvári utcában. A szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat. Az egység ezt követően egy füstnyomó berendezéssel kiszellőztette az ingatlant. A tűz nem terjedt át a főépülettel egybeépített melléképületre. A házban lakó ember nem sérült meg, ő rokonoknál helyezkedett el.

Árokba csapódott egy személygépkocsi vasárnap délután a 4514-es számú úton, Csépa külterületén. Az esethez a kunszentmártoni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. Az autó vezetőjét a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A hétvégén összesen kilenc szabadtéri tűzhöz vonultak a megye tűzoltói. Jellemzően kisebb területek égtek le, de Tiszaszentimrénél kettő, Tiszafüred-Kócsújfalunál pedig huszonöt hektáron pusztított tűz. Utóbbi esethez a tiszafüredi és a karcagi mellett a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett kéziszerszámokkal avatkoztak be. Sérülés nem történt és anyagi kár sem keletkezett.

Fotós: Mezőtúri HTP

 

Kapcsolódó képek:

Változatosan telt a hétvége Változatosan telt a hétvége Változatosan telt a hétvége