Hírek


Az állami ünnepen is kiemelt fontosságú a biztonság
2019. augusztus 16. 09:05
Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából, így lesz ez Szolnokon városában is. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik.

A 20-i központi ünnepségen a társszervek mellett tűzoltók is biztosítják az ünnepségen résztvevők biztonságát, hiszen a szervezők a megyeszékhelyen idén is több ezer emberre számítanak. Az esti tűzijáték idején két tűzoltógépjármű a szokásos helyszíneken biztosítja a tűzvédelmet, egyik a rakéták kilövési helyének közelében, másik a folyó túlpartján áll majd készenlétben. A cél, hogy baj esetén a tűzoltók késlekedés nélkül be tudjanak avatkozni.
 
A katasztrófavédelem azt kéri, ha valaki tüzet, nem megfelelően működő tűzijátékot, vagy visszahulló pirotechnikai terméket lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot, vagy értesítse a helyszínen lévő tűzoltókat.
 
A szolnoki rendezvény lebonyolítását, hasonlóan az ország többi nagy városához, a helyi operatív törzs irányítja majd, amelynek munkájában a katasztrófavédelem is részt vesz. Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén az operatív törzs leállíthatja a rendezvényt, hiszen folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárási előrejelzéseket. Veszély esetén kövessék a hangszórón keresztül érkező utasításokat. A nagy tömegben figyeljenek egymásra!