Hírek


Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden
2019. szeptember 06. 13:31
Az önkéntes mentőcsoportoknak rendszeres időközönként minősítő gyakorlaton kell bebizonyítaniuk, hogy egy káresemény során képesek szakszerű segítséget nyújtani a hivatásos állomány tagjainak. Egy ilyen nagyszabású gyakorlatra került sor szeptember ötödikén Tiszafüreden, közel százharminc fő részvételével.

A csütörtöki eseményen a Karcagi, Kunhegyesi és Tiszafüredi Járási Mentőcsoport, valamint Abádszalók, Szolnok, Tiszabura, Tiszaderzs és Tiszaroff települési mentőcsoportja bizonyította az alapvető vízkár-elhárítási feladatok terén szerzett tudását a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban, a Jász Búvár SE tagjaival kiegészülve.

A nap egy elméleti felkészítéssel vette kezdetét, a gyakorlati feladat pedig egy szituáció megoldása volt. A feltételezés szerint egy árvíz során a közeli vízi trambulinon emberek rekedtek, akiket ki kellett menteni. Az áradás miatt egy közeli szigeten több ember eltűnt, felkutatásuk szintén a résztvevőkre hárult.

A hosszúra nyúló beavatkozás miatt az önkénteseknek tábort kellett üzemeltetniük, hogy saját ellátásukról gondoskodni tudjanak. Mindezek mellett védműveket – például nyúlgátat, bordás megtámasztást – kellett építeniük, valamint fóliázást és buzgárelfogást hajtottak végre. A tennivalók között szerepelt vízszivattyúzás is, amelyet az önkéntesek azon eszközökkel hajtottak végre, amelyeket idén pályázat útján kaptak meg.

Az önkéntesek egytől egyig bizonyították, hogy alkalmasak azon feladatok elvégzésére, amelyet vállaltak. Az erről szóló oklevelet a gyakorlat végeztével Buzás Tibor tű. ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyújtotta át részükre.

Fotós: Kovács Zoltán tű. százados

 

Kapcsolódó képek:

Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden Önkénteseket minősítettek újra Tiszafüreden
>>> További képek a galériában <<<