Hírek


Új út, új kihívások
2019. szeptember 27. 10:06
Az átadásra váró M44-es gyorsforgalmi autóút forgalomba helyezését megelőzően egyeztető megbeszélésre került sor szeptember huszonötödikén a kunszentmártoni hivatásos tűzoltó-parancsnokságon. Az eseményen Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye katasztrófavédelmi szakembereit is bevonták, de részt vettek rajta a rendőrség és a mentőszolgálat képviselői is.

A kivitelező először bemutatta az út sajátosságait és műszaki kialakítását, majd megtörtént a szakasz bejárása. A tűzoltók  három napon keresztül helyismereti foglalkozás keretében ismerkednek az autóút sajátosságaival. A Megyei Műveletirányítási Ügyelet a megfelelő erők és eszközök riasztásához szükséges tervek elkészítését megkezdte.

Ez különösen fontos mozzanat, hiszen ha az útszakaszon káresemény történik, akkor annak pontos elhelyezkedése határozza meg, melyik egységeket kell riasztani, és azok milyen útvonalon keresztül közelíthetik meg leggyorsabban a helyszínt. Az M44-es gyorsforgalmi út sávjait ráadásul szalagkorlát választja el egymástól, így  a menetirányok közötti átjárás csak speciális módon lehetséges, amelyet szintén figyelembe kell venni a tervek elkészítésekor. 

Fotós: Bán Lajos tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Új út, új kihívások Új út, új kihívások Új út, új kihívások
>>> További képek a galériában <<<