Hírek


Sok volt a dolguk a hétvégén a tűzoltóknak
2019. szeptember 30. 14:25
Számos helyre riasztották a megyei tűzoltóit a hétvége során. Vonultak közlekedési balesethez, lakástűzhöz, valamint lángoló szalmabálákhoz is.

Két személy autó ütközött Kunmadarason a Kálvin úton péntek délelőtt. A balesethez a karcagi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a gépjárműveket és megszüntették az általuk okozott forgalmi akadályt.

Égett egy lakóház Jászberényben, a Neszűr tanya területén vasárnap a hajnali órákban. Az esethez a jászberényi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugár segítségével oltották el a lángokat. Az oltást egy vízszállító gépjármű is segítette. Az tűzoltók, kiérkezésük után egy főt hoztak ki az épületből, akit a mentősöknek átadtak.

Kiégett egy lakás hűtőszekrénye Túrkevén, a Rékasi utcában vasárnap délelőtt. Az ott lakók a lánggal való égést megszüntették a túrkevei önkéntes tűzoltók kiérkezése előtt, valamint elvégezték a szükséges áramtalanítást is. Az egység az utómunkálatokat egy vízsugár és légzőkészülék használatával elvégezte, továbbá gondoskodott az épület átszellőztetéséről.

Szeméttelep égett Törökszentmiklós külterületén vasárnap este, körülbelül háromszáz négyzetméteren. Az esethez a törökszentmiklósi önkormányzati és a mezőtúri hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltást egy vízszállító gépjármű és egy erőgép is segítette.

Három nagyméretű kazal gyulladt meg Tiszaszentimre külterületén, Újszentgyörgy közelében vasárnap éjszaka. Mintegy kétezer-háromszáz szalma-, széna- és lucernabála kapott lángra. A tiszafüredi, a karcagi hivatásos tűzoltók, valamint az abádszalóki önkormányzai tűzoltók érkeztek ki a tűzhöz, akik megkezdték az oltást. Az egységek négy vízsugárral még hétfő reggel is azzal küzdöttek, hogy megakadályozzák a lángok átterjedését a szomszédos bozótos területekre. Végül a tűzoltók úgy döntöttek, hogy felügyelet mellett teljesen leégetik a kazlakat. Az oltást két vízszállító és egy erőgép is segítette.
 

Fotós: Tiszafüred HTP

 

Kapcsolódó képek:

Sok volt a dolguk a hétvégén a tűzoltóknak Sok volt a dolguk a hétvégén a tűzoltóknak Sok volt a dolguk a hétvégén a tűzoltóknak