Hírek


Minősítő gyakorlatot tartottak a zagyvarékasi önkéntesek
2019. október 01. 14:07
Immár két éve önállóan is beavatkozhat káreseményeknél a zagyvarékasi Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ahhoz, hogy ez a státusz megmaradjon, az önkénteseknek évente minősítő gyakorlaton kell részt venniük. Erre került sor szeptember 30-án Zagyvarékason.

Az egyesület tagjainak egy komplex feladatsor keretében kellett megmutatniuk, hogy tudásuk mit sem kopott az eltelt egy esztendőben. A feltételezett szituáció szerint egy melléképületben keletkezett tűz, de az önkénteseknek nem csak a lángokkal kellett megbirkózniuk: mint kiderült, vonulás közben egy balesetet szenvedett gépjármű keresztezte az útjukat, amelyben egy eszméletlen személy tartózkodott. A sérült személyt az új akkumulátoros feszítő-vágó berendezésük alkalmazásával kellett kiszabadítaniuk a személyautóból. A beavatkozókra végül a helyszínen a melléképület oltása várt.

A gyakorlat végeztével Sziráki Tamás tű. alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője és Kovács Krisztián tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő értékelte a látottakat, és kívánt sok sikert a tagoknak további tevékenységükhöz.

Az Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület szeptember 30-tól újabb egy évig önállóan avatkozhat be, ezzel növelve Zagyvarékas, Újszász és Szászberek biztonságát. A tagok ennek érdekében évi háromezer órányi készenlétet vállalnak.

Fotós: Kovács Krisztián tű. alezredes

 

Kapcsolódó képek:

Minősítő gyakorlatot tartottak a zagyvarékasi önkéntesek Minősítő gyakorlatot tartottak a zagyvarékasi önkéntesek Minősítő gyakorlatot tartottak a zagyvarékasi önkéntesek
>>> További képek a galériában <<<