Hírek


Fatároló égett Jászkiséren
2019. november 07. 09:24
Tegnap három műszaki mentésnél és egy tűzesetnél kellett beavatkozniuk a megye tűzoltóinak.

Két helyen kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Kunhegyes külterületén kora reggel egy fa dőlt az úttestre, amit a település önkormányzati tűzoltói kézi erővel távolítottak el. A szolnoki Városmajor úton – szintén a reggeli órákban – egy buszmegálló környékén dőlt ki egy fa, ami eközben egy másik fa ágait is letörte. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel szüntették meg a forgalmi akadályt.

Kigyulladt egy deszkából készült, tizenhat négyzetméteres fatároló tegnap este Jászkiséren, a Sólyom utcában. Az építményben körülbelül harminc mázsa fát tároltak, amely jelentős részben égett, veszélyeztetve a közeli lakóépületet. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre, akik egy vízsugárral megfékezték a lángokat, majd hőkamerával utómunkálatokat végeztek. A tűz nem terjedt tovább.

Vízalámosás miatt beszakadt az úttest egy része egy gépjármű alatt tegnap este Kunmadarason, a Veréb utcában. Mint kiderült, egy eltört meleg vizes csővezeték okozta a problémát. Miután a szolgáltató szakemberei elzárták a vizet, a karcagi hivatásos tűzoltók stabilizálták a járművet, majd drótkötél segítségével kihúzták és biztonságba helyezték.