Közlemények

Tüzet okozhat a gondatlanság!
2016. május 24.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a társasházak lakóinak a figyelmét arra, hogy a háztartási hulladék kezelésénél körültekintően járjanak el. Ne használják raktárnak a szemétledobóknál kialakított helyiségeket, és ne végezzenek a szemétledobók környékén olyan tevékenységet, amivel tüzet okozhatnak. Ne dobjanak csikket, égő gyufát a ledobóba, és a fölösleges zsírt, sütőolajat se öntsék közvetlenül a kürtőkbe. Ezek a tevékenységek tűzveszélyesek, és károkat okozhatnak.

Részletek

Mit kell tudni a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetekről?
2016. május 05.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Iparbiztonsági Főfelügyelőség Veszélyes Üzemek Főosztálya a SEVESO III. Irányelv hazai jogrendbe ültetésével kapcsolatosan szakmai napokat szervez „SEVESO III. 2016” címmel.

Részletek

Idén is pályázhatnak az önkéntes mentőszervezetek
2016. április 20.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására, műszaki-technikai, védőruházattal való ellátásukra, valamint a mentőszervezet tagjai oktatásának és vizsgáztatásának támogatására. Az idei pályázatban rendelkezésre álló keretösszeg 83,5 millió forint.

Előző