Közlemények


Ne üzemeltesse egyszerre a konyhai páraelszívót és a fürdőszobai vízmelegítőt!
2017. március 09.

Bejelzett a szén-monoxid-mérő berendezés egy kisújszállási lakásban március 6-án este. A mérőműszer a fürdőszobában jelzett, ahol kéménybe kötött gázüzemű átfolyós vízmelegítő üzemelt. A lakókat a mentők is megvizsgálták, mérgezésre utaló tüneteket nem találtak.

Részletek

Ne égess!
2017. február 27.

Az elmúlt napok tavaszias időjárása miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Sok helyen már a tavaszi kerti munkáknak is nekiláttak, elégetik a kerti zöldhulladékot. Ne tegyék!

Részletek

Otthonunk biztonsága rajtunk (is) múlik
2016. november 21.

Kazántüzek miatt egyre többször kellett beavatkozniuk megyénk tűzoltóinak. Az utóbbi napokban négy olyan eset is előfordult, amikor nem megfelelő tárolás vagy használat miatt keletkezett tűz. Jászkiséren, Tiszaigaron, Jászladányban és Tiszafüreden is gondot okoztak a kazánok, több helyen a kazán közvetlen közelében tárolt gyúlékony anyag kapott lángra. A hasonló helyzetek elkerülése végett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Területi Tűzmegelőzési Bizottság néhány tanáccsal hívja fel a figyelmet a körültekintő üzemeltetésre!

Részletek

Téli felkészülés
2016. november 17.

Hogy elkerüljük a képen látható szituációkat... A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elvégezte a téli időszakot megelőző felkészülési feladatokat. Ez egyfelől a nyilvántartások pontosítását, másfelől olyan gyakorlatokat jelent, amelyek során az állomány felkészült a rendkívüli helyzetek kihívásaira.

Részletek

Előző
1 2 3 4
Következő