Kultúra, sport 2


Siker a TFA(Legerősebb Tűzoltó) versenyen! 

Dobogósok a szolnoki tűzoltók! 2012. június elsején rendezték meg 8. alkalommal a TFA (Toughest Firefighter Alive) nemzetközi versenyt a Művészetek Palotája előtti parkolóban és az épületben. 


 

Idén is képviseltette magát a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksága. A versenyen közel 160 versenyző vet részt. A megmérettetésben 4 versenyszámba kellett megmutatni tudásunkat a tűzoltóknak.

Először 80 m tömlőt 16 kilós légzőkészülékkel kellett időre kihúzni, majd összetekerni a B tömlőt, amit szintén mértek. A következő megmérettetésben kalapácsdobozban egy 10 kilós kalapáccsal kellett meghatározott időn belül minél több ütést mérni a doboz aljára – tetejére. Mikor ezzel végeztek egy 75 kilós babával futottak 100 m-t időre, majd egy 2,5 m hosszú palánkon kellett átjutni. A harmadik versenyszámban 10 m magas toronyra kellett feljuttatni meghatározott szakfelszereléseket légzőkészülékben. Levezetésként az utolsó versenyszám 9 emeletnyi lépcsőfutás volt szintén légzőben.


 

A Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyzői nagyon szép teljesítményt nyújtottak:


 

Összetett versenyben 3. helyezést értek el : Lengyel András tű. zls.

Handzsuj Mihály tű. zls.

Mészáros Máté tű. őrm.

Összesített egyéni verseny: 3. helyezést ért el Lengyel András tű. zls.


 

Korcsoport legjobbjai:

TFA 35: 2. helyezést ért el Lengyel András tű. zls.

TFA : 9. helyezést ért el Handzsuj Mihály tű. zls.

19. helyezést ért el Mészáros Máté tű. őrm.

21. helyezést ért el Dorka István őrm.


 

A versenyen sikeresen szereplő állományt fogadta a Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője és gratulált a kimagasló eredményekhez.


 

Gratulálunk minden résztvevő versenyzőnek!


 


 

Kapcsolódó információk: