Szakmai ajánlás - a vesz üzemek téli felkészülésével kapcs


TÁJÉKOZTATÓ

A rendkívüli időjárással kapcsolatos feladatokról a veszélyes üzemek, üzemeltetői és az ágazatban tevékenykedő gazdasági társaságok vezetői részére

A rendkívüli hideg és a szélsőséges időjárás a megszokottnál nagyobb terhelést jelent a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekben, nukleáris, radiológiai létesítményekben alkalmazott technológiákra és technológiai elemekre, valamint az üzemi technológiát kiszolgáló közműhálózatra, személyzetre. A nemzetközi tapasztalatok szerint a téli körülmények egyre gyakrabban, egyre nagyobb veszteségekhez vezetnek a veszélyes üzemek területén. Ezt azon területeken is mind sűrűbben lehet tapasztalni, ahol korábban nem volt jellemző az extrém téli kitettség. Ahogy esik a hőmérséklet, fontos, hogy a veszélyes üzemek felkészüljenek a hideg időjárás sajátos kihívásaira.

A BM OKF a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló 219/2011. (X. 20.) Korm. rendelet 45. § i) pontja alapján szakmai ajánlást készített a téli felkészüléssel kapcsolatos feladatokról, amely célja, hogy az ismert, lehetséges szélsőséges téli időjárással összefüggő meghibásodásokat összefoglalóan bemutassa és az ellenük való védekezéshez gyakorlati segítséget nyújtson a hazai veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek, illetve küszöbérték alatti üzemek üzemeltetői számára.

A szakmai ajánlás az alábbi fájl letöltésével olvasható.


 

Kapcsolódó információk: