Hírek


Jól teljesített a megyei csapat a tűzvizsgálók versenyén
2019. október 14. 14:56

Kigyulladt egy raktárbázis konyhája szerdán kora este Hajdúszoboszlón, a Tessedik Sámuel utcában. A lángokat sikeresen eloltották a hivatásos tűzoltók. A tűz keletkezési okát tűzeseti helyszíni szemle és tűzvizsgálat fogja kideríteni. Az eset érdekessége, hogy az ország minden megyéjéből érkezett egy-egy tűzvizsgáló páros a helyszínre, hogy kiderítse, mitől borult lángba a konyha. Az érintett épület ugyanis a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kiképző és Raktárbázisán található, ahol országos versenyen mérték össze tudásukat a szakemberek.

Gázszállító teherautó ütközött Poroszlónál
2019. október 14. 11:12

Többféle káreseményt is fel kellett számolniuk hétvégén a megye tűzoltóinak: egyeknél tarló, Jászladányon pedig egy tárolóépület égett, több helyen baleset helyszínén kellett beavatkozni, egyiknél egy gázt szállító teherautó is érintett volt. Szelevényen a szén-monoxid-érzékelő figyelmeztetett egy háromtagú családot a rá leselkedő veszélyre.

Két busz is kigyulladt a hétvégén
2019. október 07. 13:15

Jellemzően gépjárművekkel kapcsolatos káresetek jelentettek munkát a hétvégén a megye tűzoltói számára. Ezek többségükben közlekedési balesetek voltak, viszont két napon belül két buszban is tűz keletkezett, amely nem hétköznapi helyzet.

Még nem késő hívni a kéményseprőt
2019. október 04. 10:44

A csípősebb őszi időjárás beköszöntével egyre több háztartásban gyújtanak be a kazánba, kandallóba, illetve kapcsolják be a gázüzemű fűtőberendezést. Az otthon melegének biztosításakor azonban minden esetben gondolni kell a kémények karbantartására, ennek elmaradása ugyanis súlyos következményekkel járhat. Tavaly megyénkben ötvenöt kéménytűz történt, ezek azonban egy kis odafigyeléssel megelőzhetők lettek volna.

Minősítő gyakorlatot tartottak a zagyvarékasi önkéntesek
2019. október 01. 14:07

Immár két éve önállóan is beavatkozhat káreseményeknél a zagyvarékasi Életjel Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Ahhoz, hogy ez a státusz megmaradjon, az önkénteseknek évente minősítő gyakorlaton kell részt venniük. Erre került sor szeptember 30-án Zagyvarékason.

Biztonság Hete rendezvénysorozat
2019. október 01. 13:59

Harmadik alkalommal rendezték meg szeptember 23. és 28. között a Biztonság Hete programsorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közös szervezésében. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.

Sok volt a dolguk a hétvégén a tűzoltóknak
2019. szeptember 30. 14:25

Számos helyre riasztották a megyei tűzoltóit a hétvége során. Vonultak közlekedési balesethez, lakástűzhöz, valamint lángoló szalmabálákhoz is.

Épületek és egy autó is égett csütörtökön
2019. szeptember 27. 11:13

Három tűzesetet kellett felszámolniuk tegnap a tűzoltóknak. Volt, ahol egy kémény okozott problémát, míg másutt egy tároló konténer, valamint egy személyautó kapott lángra.