Hírek


Tanácsosi címet kapott egy tiszafüredi tűzoltó
2018. augusztus 17. 09:37

Augusztus tizenhatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója belügyminiszteri és főigazgatói elismeréseket adott át a központi szervezet épületében.

Őzet is mentettek a tűzoltók
2018. augusztus 17. 09:20

Szerencsére jelentősebb beavatkozás nélkül telt a csütörtöki nap a megye tűzoltói számára. Kisebb tüzek mellett egy őzmentés az, ami izgalmasabb kihívás elé állította őket. Sérülések egyik esetben sem történtek.

Okoztak még gondot a viharok
2018. augusztus 16. 12:56

Kedden délelőtt vonult át megyénk egyes területein egy erősebb vihar, de az egyes időjárási jelenségek még szerdán is okoztak fejtörést a megye tűzoltóinak, akik szabadtéri tüzeket és baleseteket is feljegyezhettek az eseménynaplóba. Az esetek során egy ember sérült meg.

Tartósan vízhiányos időszakot hirdetett a belügyminiszter
2018. augusztus 16. 10:13

A belügyminiszter augusztus 15-i kezdőnappal kihirdette az úgynevezett tartósan vízhiányos időszakot. A vízgazdálkodásért felelős tárcavezető ezt a hidrometeorológiai előrejelzések figyelembevételével tette meg. A tartósan vízhiányos időszakban a vízkészletjárulékkal kapcsolatosan speciális szabályok vannak érvényben.

Ez történt kedden
2018. augusztus 15. 10:08

Az előző nap első felében főképp a Szolnokra lecsapó vihar által okozott károkat számolták fel a tűzoltók, míg este Karcagon és Túrkevén két komolyabb tüzet kellett megfékezniük.

Nem múlt el nyomtalanul a vihar Szolnokon
2018. augusztus 14. 14:19

Erős széllel és esővel csapott le kedd reggel a vihar Szolnokra. A katasztrófavédelem műveletirányításához két óra alatt összesen öt bejelentés érkezett, szerencsére sehol sem sérült meg senki.

A Tiszaligetben jártak a szolnoki tűzoltók
2018. augusztus 14. 11:34

A katasztrófavédelem munkatársai nem csak akkor állnak tettre készen, ha riasztást kapnak, hanem akkor is, amikor bemutatkozhatnak a fiatalok előtt.

Ismét elszaporodtak a tüzek
2018. augusztus 14. 10:07

A hétfő a tűzesetek megfékezésének jegyében telt a tűzoltóknál. A szabadtéri esetek mellett egy házban felcsapó tűz, illetve egy baleset is munkát adott nekik.