Hírek


Megjelent a Katasztrófavédelem című lap legújabb lapszáma!
2017. október 19. 11:17

A lap részletesen foglalkozik, egyebek között a MÁV és a megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság közös gyakorlatával, valamint a kisújszállási 125 éves jubileummal.

Halálos áldozatot is követelt a karcagi baleset
2017. október 19. 09:27

Halálos baleset történt Karcag és Berekfürdő között szerdán délután.

Változások a kéményseprés terén
2017. október 18. 13:49

Az Országgyűlés október tizenhetedikei döntése nyomán január elsejével megváltoznak a kéményseprés szabályai. A törvénymódosítás lényege, hogy az egylakásos épületek – a családi házak – tulajdonosai az általuk használt tüzelő- fűtőberendezés fajtájától függően évente, vagy kétévente, továbbra is ingyenesen, a nekik megfelelő időpontban maguk igényelhetik a kéményseprőipari ellenőrzést.

Megtévesztő szolgáltató él vissza a jóhiszemű embereket bizalmával Rákóczifalván
2017. október 18. 11:39

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének dolgozója nem kezel készpénzt!

Kisbusz és személyautó ütközött össze kedden reggel
2017. október 18. 11:28

Kisbusz és személyautó ütközött össze kedden reggel Szolnokon a Bajcsy-Zsilinszky és a Nagy Imre körút kereszteződésében.

Villámcsapás és villámintézkedések – ez történt Szajolban
2017. október 17. 14:46

Szajolban kedden tartották meg az úgynevezett részleges külsővédelmi-terv gyakorlatot, amely a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Kirendeltsége és a MOL NyRt. DS Logisztika Szajoli Bázistelepének közreműködésével történt. A cél egy szélsőséges helyzet modellezésén túl az azt követő intézkedéslánc ellenőrzése volt. Azaz azt bizonyították a gyakorlat résztvevői, hogy ha veszélybe kerülne a település, akkor a felelősök és a vezetők pontosan tudnák, hogy mikor mit kell csinálniuk a lakók biztonsága érdekében.

Lángra kapott a fűrészpor
2017. október 17. 10:20

Fűrészpor égett egy jászjákóhalmi tárolóban a Szegfű úton, egy lakóházhoz tartozó melléképületben hétfőn hajnalban.

Megkezdődött a fűtési szezon!
2017. október 16. 11:45

Az elmúlt hetek hűvösebb napjain már sokan fűteni kezdtek, vasárnaptól pedig hivatalosan is elindul a szezon, vagyis a fűtési rendszer egészen tavaszig gyakorlatilag folyamatosan működik majd. A biztonságos működéshez elengedhetetlen néhány fontos szabály betartása: