Beteg gyermekekért futottak a megyei tűzoltók

2019. december 09. 12:56

December 6-7-én Zágrábban rendezték meg a hagyományos jótékonysági lépcsőfutó bajnokságot, több kategóriában. A megméretésen idén a házigazda horvát, illetve bosnyák, francia és szlovén résztvevők mellett négy magyar tűzoltó feszegette teljesítőképességének határait, ezzel beteg gyermekeket segítve.

Az indulók nem csak a nevezési díjjal, hanem önkéntes felajánlásukkal is támogattak egy-egy fogyatékkal élő gyermeket, akinek képét a légzőpalackjukra is felragasztották. A versenyen egy toronyház huszonhetedik emeletére kellett felfutni a lehető legrövidebb idő alatt a mínusz negyedik szintről.

Hazánkból Czifra Zsolt tű. őrmester és Kormos Kristóf tű. őrmester, a szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltói, Papp János tű. százados, a mezőtúri hivatásos tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese; valamint ifj. Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület önkéntes tűzoltója állt rajthoz a horvát fővárosban. Ők a nyolcvanhat fős „strong” kategóriában indultak, amely során teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben teljesítették a távot, így összesen harminc kilogrammnyi terhet cipelve.

A magyar versenyzőket a horvát szervezők korábban személyesen hívták meg az eseményre, az eredményhirdetésen pedig külön megköszönték nekik, hogy elfogadva a meghívást egy ilyen nemes ügy mellé álltak.

A magyar tűzoltók kategóriájukban a következő eredményeket érték el (zárójelben az időeredményük):

  • ifj. Bodó László: 2. hely (5:37)
  • Czifra Zsolt: 14. hely (7:12)
  • Kormos Kristóf: 33. hely (8:13)
  • Papp János: 49. hely (8:48)

Fotó: A csapat tagjai