Sokféle beavatkozás színesítette a hétvégét

2020. február 17. 10:01

Változatos volt a hétvége tűzoltói szempontból: szabadtéri-, épület- és gépjármű-tűz, közlekedési baleset, üzemanyagfolyás és gázszivárgás is szerepelt az események között.

Kigyulladt egy húsz négyzetméteres melléképület tetőszerkezete péntek délelőtt Jászfényszarun, a Szent István úton. A lángok megfékezését a lakók megkezdték, akik áramtalanították az ingatlant. A munkát a jászberényi hivatásos és a jászfényszarui önkéntes tűzoltók fejezték be. Az ingatlan lakható maradt.

Szerelés közben kapott lángra egy személygépkocsi péntek délután egy Jánoshida külterületén lévő tanyán. Az esethez a jászberényi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral végezték el az oltást. A helyszínre mentők is érkeztek.

Csempebontás közben leszakadt a fali vízmelegítő szombat délután Szolnokon, egy Puskás Tivadar körúti lakásban. Emiatt a bekötésnél szivárgott a gáz, amelyet a helyszínen lévők a szolnoki hivatásos tűzoltók kiérkezésére elzártak. Az egység leszerelte és kiszakaszolta a készüléket, illetve folyamatos méréseket végzett, de gázkoncentrációt nem mutatott ki.

Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombat délután Rákóczifalván, a Hunyadi János úton. A baleset miatt a pózna veszélyesen megdőlt, amelyet az áramszolgáltató munkatársai kicseréltek. A szolnoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit, majd a rendőrségi helyszínelést követően levontatták az úttestről. A járműben ketten utaztak, hozzájuk mentők érkeztek.

Vasárnap, nem sokkal éjfél után érkezett bejelentés arról, hogy közel harminc méter hosszan üzemanyag folyt el egy járműből Kőtelek határában. Mint kiderült, még szombat éjszaka sérült meg egy autóbusz üzemanyagtartálya. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók áramtalanították a buszt, és felitatták az úttestről a körülbelül nyolcvanliternyi gázolajat.

Meggyulladt egy melléképület tetőszerkezete, valamint a főépület kalapdeszkája vasárnap hajnalban Jászapátiban, a Bercsényi úton. A lángok a szélfogó alá kihordott pernyéből keletkeztek, amit a szél fújt szét. A tűzhöz a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral avatkoztak be, elzárták a közműveket, majd hőkamerás méréseket végeztek. A házat két felnőtt és két gyermek lakja, akik otthonukban maradhattak.

Mintegy száz méter hosszan égett a száraz fű egy árokparton vasárnap délután Kunhegyes külterületén. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.