Egy füstölő gyulladt ki Öcsödön

2020. március 26. 09:44

Szabadtéri- és épülettűzhöz is riasztást kaptak tegnap a tűzoltók megyénkben. Ezek mellett egy kamionból elfolyt hidraulikaolaj okozott balesetet.

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres, faszerkezetű füstölő tegnap délelőtt Öcsödön, az Ady Endre úton. A tűz átterjedt a vele szomszédos melléképület szarufájára is. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók két vízsugárral  és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset következtében lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Egy eldurrant cső miatt nagy mennyiségű olaj folyt el egy nyerges vontató hidraulikarendszeréből tegnap délután Besenyszög külterületén. A járműszerelvényből mintegy két kilométer hosszan folyt el az olaj, amelyen egy személygépkocsi megcsúszott, árokba csapódott és a tetejére borult. Vezetője önerőből ki tudott szállni. A szolnoki hivatásos tűzoltók a bajba jutott autót áramtalanították, a folyadékot pedig felitatták.

Nádas égett mintegy hét hektárnyi területen tegnap este Kunmadaras határában. A karcagi hivatásos és az abádszalóki önkormányzati tűzoltók az ingoványos talaj miatt nem tudták megközelíteni a helyszínt, ezért az instabil terület szélén, kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Fotó: Kunszentmárton HTP