Kamion pótkocsija égett ki Szolnokon

2020. április 23. 09:14

Többféle tűzesettel és néhány közlekedési balesettel birkóztak meg tegnap a megye tűzoltói. Előbbiek közül egy kamion pótkocsijának a tüze jelentette a legnagyobb kihívást.

Összehordott szemét égett tegnap délután Jászkiséren, a Madár utcában. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be.

Vészfékezés során felszakadt egy kamion pótkocsijának homlokfala tegnap délután a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő szakaszán. Emiatt kis mennyiségű festék és zsákos vakolóanyag került az úttestre. A szolnoki hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, eltávolította a vakolóanyagot és rögzítette a rakományt.

Mintegy ötezer négyzetméteren égett a nádas tegnap délután Kisújszállás külterületén. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kézi szerszámokkal szüntette meg a problémát.

Egy erdő aljnövényzete kapott lángra négyezer négyzetméternyi területen tegnap délután Jászberényben, a Szilvás dűlőben. A jászberényi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Aljnövényzet égett négyszáz négyzetméteren tegnap délután Jászárokszálláson, a Rosenberger Katalin úton. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral, kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet.

Árokparton lévő betonpadkán akadt fel egy személygépkocsi tegnap délután Abádszalókon, a Deák Ferenc úton. A település önkormányzati tűzoltói pneumatikus emelőpárna, valamint egy erőgép segítségével emelték ki az autót az árokból.

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres terménytároló tetőszerkezete tegnap délután egy Túrkeve környéki tanyán. A mezőtúri hivatásos és a túrkevei önkéntes tűzoltók áramtalanítást követően egy vízsugárral avatkoztak be. Az esettel kapcsolatban a katasztrófavédelem tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le.

Kigyulladt egy instant kávét és kakaót szállító nyerges vontató pótkocsija tegnap délután Szolnokon, a Kertész úton. A lángok megrongáltak egy távközlési kábelt, valamint elszakítottak egy elektromos légvezetéket. A tűz során a pótkocsi felrobbant gumijainak törmelékétől a közeli aljnövényzet is kigyulladt. A szolnoki hivatásos tűzoltók három hab- és egy vízsugár, valamint kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, illetve daruval helyezték fel a pótkocsi maradványait a kamionmentőre. A helyszínen a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, de veszélyes anyagot egészségre ártalmas koncentrációban nem mutatott ki. 

Egy udvari mellékhelyiség és a mellette lévő farakás égett tegnap este Jászjákóhalmán, a Mátyás király utcában. A tűz a közeli lakóházat veszélyeztette. A jászberényi hivatásos és a jászjákóhalmai önkéntes tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a károkat.

Fotó: Varga Zoltán tű. ftzls.; Németh Ádám tű. ftőrm.