Bálák gyulladtak meg Túrkevénél

2020. június 25. 10:12

A tűzesetek mellett egy vízszivattyúzás adott munkát tegnap a megye tűzoltóinak.

Körülbelül egy méter mély víz állt Szolnokon, egy Bercsényi utcai ingatlan pincéjében tegnap délelőtt. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy szivattyúval távolították el a felgyülemlett vizet.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere tegnap délután a szolnoki Hild Viktor út egyik parkolójában. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat, valamint áramtalanították az autót.

Lángra kapott nyolcvan darab lucernabála tegnap kora reggel Túrkeve külterületén, egy állattartó telepen. A tűz a közelben lévő bálákat veszélyeztette, az egyik kazalba bele is kapott. A mezőtúri és a karcagi hivatásos, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral avatkoztak be, miközben két erőgép folyamatosan bontotta a kazlat, a további izzások megszüntetése miatt. Az egységeknek kétszáz bálát sikerült megmenteniük.

Száraz gallyak égtek tegnap este Mezőtúron, a Csokonai utcában. A települési hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Egy szeméttároló konténer tartalma lángolt tegnap este a szolnoki Üteg utcában. A városi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral számolták fel a károkat.

Fotó: Szolnok HTP, Mezőtúr HTP, Túrkeve ÖTE