Tombolt a vihar megyénkben

2020. július 06. 11:30

Karcagról rövid idő alatt hetven bejelentés érkezett.

Pénteken is lecsapott az ítéletidő megyénkre, amely során elsősorban Karcag volt érintett. A városban rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullott, amely teljesen megtelítette a csatornahálózatot. A víz udvarokba, lakóingatlanokba tört be. A településről mintegy hetven bejelentés érkezett a viharral összefüggésben, ezek áttekintését és – esetleges – összevonását követően a tűzoltók tizenkét helyszínen végeztek vízszivattyúzást, ahogy a város természetes lefolyásain keresztül folyamatosan apadt a felgyülemlett csapadékvíz. Karcagon, egy Tiszta utcai családi ház egyik fala a víz miatt megrogyott és életveszélyessé vált, emiatt az ott lakó két embert rokonok fogadták be. Szintén Karcagon, a Széchenyi István sugárút egyik házában negyven centiméter mély víz állt, ennek eltávolításáig a négy lakót az önkormányzat átmeneti szálláson helyezte el.

A csütörtöki nagy vihar miatt pénteken és a hétvégén Mezőtúron még huszonkét esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra, jellemzően itt is vízeltávolítást kellett végezni, néhány favágás mellett.

Szolnokon kilenc helyszínen tevékenykedtek a tűzoltók, a Meder utcában ismét nagyobb mennyiségű csapadékvíz halmozódott fel. A Báthory István utca egyik családi háza a víz miatt felázott és egyik fala kidőlt, ennek következtében az ott élő öttagú család önkormányzati lakásban lett elhelyezve.

A fenti településeken túl kisebb viharkárok voltak még Abádszalókon, Kisújszálláson, Kunhegyesen, Kunszentmártonban, Tiszafüreden, Tomajmonostorán és Túrkevén.

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester, Szolnok HTP