Táborozókat látogattak meg a tűzoltók

2020. július 09. 09:47

A Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítvány és a Rákóczifalva Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület hagyományteremtő jelleggel, első alkalommal rendezi meg ifjúsági tűzoltó táborát ezen a héten Rákóczifalván. Az egyébként is gazdag programkínálatot színesítették tegnap a szolnoki, a rákóczifalvai és a túrkevei tűzoltók; valamint az Országos Tűzmegelőzési Bizottság csapata.

A fiatalok tegnap délután a tűzmegelőzési bizottság révén, játékos formában gyarapíthatták tűzvédelmi ismereteiket, teszt formájában adhattak számot ilyen irányú tudásukról. Ezen túl az OTB által készített, VR-szemüvegen keresztül bemutatott kisfilmet is megtekintették. A gyermekek emellett tálcatűz-oltásban és sugárral való célba lövésben mutathatták meg képességüket, a legbátrabbak pedig légzőkészülékben merészkedhettek be a füstsátorba, hogy megtapasztalják, mennyire nehéz a tűzoltóknak éles helyzetben egy füsttel teli épületben tájékozódniuk.

A kicsik számára nagy élményt jelentett beülni a szolnoki tűzoltók gépjárműfecskendőjébe, és megismerkedni az ott található felszerelésekkel, valamint a túrkevei önkéntes tűzoltók quadjával is tehettek egy kört. 

Fotó: Németh Ádám tű. főtörzsőrmester