Több helyen csaptak fel a lángok

2020. szeptember 11. 09:07

Tüzekkel birkóztak tegnap a tűzoltók.

Kigyulladt egy kétszáz bálából álló kazal tegnap reggel egy Kisújszállás külterületén lévő tanyán. A lángok másik kazlakat veszélyeztettek. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók több oldalról, négy vízsugárral fékezték meg a lángokat, miközben kéziszerszámokkal átforgatták és szétterítették a bálákat. Ebben erőgépek is segítették őket. Végül mintegy száz bála vált a lángok martalékává.

Villanyvezetékre hullott és a gyalogosforgalmat veszélyeztette egy családi ház széldeszkája tegnap délelőtt Rákóczifalván, a Hunyadi János úton. A szolnoki hivatásos tűzoltók kézifűrésszel távolították el a veszélyesen lógó elemet.

Füstölt egy személygépkocsi műszerfala tegnap délelőtt a szolnoki Áchim András utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezésére a közeli iskola dolgozója egy porral oltóval beavatkozott, így tűz már nem volt. Az egység végezetül áramtalanította a járművet.

Közel ötezer négyzetméteren, több foltban égett az aljnövényzet tegnap délután Nagykörű határában, amely egy erdőt és gyümölcsöst, hétvégi házakat és lábon álló napraforgót veszélyeztetett. A szolnoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal számolták fel a károkat.

Leégett egy körülbelül húsz négyzetméteres tárolóépület, és a benne lévő tűzifa tegnap délután Tiszaföldváron, a Nyárfa úton. Az ingatlan udvarán kerti hulladékot égettek, ám a tüzet felügyelet nélkül hagyták, amely így átterjedt a tárolóra. A kunszentmártoni hivatásos és a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be. A tűz kismértékben károsította a szomszédos melléképület tetőszerkezetét és a közelben lévő kerítést is, de a tűzoltók beavatkozásának köszönhetően jelentős károk nem keletkeztek. 

Fotó: Karcag HTP, Tiszafölvár ÖTP