Dolgos volt a keddi nap is

2020. szeptember 16. 09:58

Tegnap ismét sokszor kaptak riasztást megyénk tűzoltói. Gépjárművek és szabad területek egyaránt égtek, illetve a közlekedési balesetek mellett egy épületomláshoz is vonulni kellett.

Tegnap kora reggel Zagyvarékasnál történt baleset, amelyről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi tegnap reggel a 4-es számú főút szolnoki szakaszán. Az autóban hárman utaztak, ők sértetlenül ki tudtak szállni. A szolnoki hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Füstölt egy darabárut szállító teherautó tegnap délelőtt Szolnokon, a Liget utca és a Jubileum tér kereszteződésében. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral visszahűtötték az érintett területet. Az átvizsgálás során kiderült, hogy műszaki hiba miatt a gépkocsi egyik levegőcsövének burkolata izzott át.

Árokba hajtott egy személygépkocsi tegnap délelőtt a 31-es számú főúton, Jászapáti külterületén. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók drótkötéllel vontatták ki az árokból az autót, amelynek sofőrjéhez mentők érkeztek.

Megdőlt egy ötven négyzetméteres, lakatlan családi ház teteje tegnap délután Szolnokon, a Bimbó utcában. A szerkezet a szomszédos ingatlant és a benne élőket veszélyeztette. A közműszolgáltatók lekapcsolták az épületet az áram- és gázhálózatról, majd a megyeszékhely hivatásos tűzoltói kézi erővel ledöntötték a tetőt, megszüntetve a veszélyes állapotot. Az egység végül kordonszalaggal elkerítette a területet. A szomszédok számára lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az út menti árokba, a fák közé hajtott egy személygépkocsi tegnap éjszaka Kisújszállás határában. A város önkormányzati tűzoltói áramtalanították a gépkocsit, majd motoros fűrésszel kivágták a környezetében lévő fákat; végezetül segítettek az autómentőnek kihúzni a járművet az árokból. A kocsi sofőrjéhez mentők érkeztek.

Tegnap megyénkben négy szabadtéri tűzeset történt, egész pontosan Jászkiséren, Kunmadarason, Tiszakürtön és Szolnokon. A megyeszékhely Motor utcájában egy hektárnyi terület égett le.

Fotó: Szolnok HTP