Közel harminc beavatkozás három nap alatt

2020. szeptember 21. 12:09

A hétvégén átlagosan kilenc beavatkozása volt naponta a megye tűzoltóinak, amelyek között nagy kiterjedésű szabadtéri tűz, közlekedési baleset, gázszivárgás és fakidőlés is volt.

Csütörtök este kigyulladt egy körülbelül százhúsz négyzetméteres családi ház belseje, illetve tetőszerkezete Jászapátiban, a Borbás utcában. A jászberényi hivatásos, a jászkiséri önkormányzati és a jászapáti önkéntes tűzoltók három vízsugárral avatkoztak be, illetve áramtalanították az épületet. A tűzoltók behatoltak a házba, amelynek mosdójában egy eszméletlen embert találtak, akit kihoztak és átadtak a mentőknek.

Három személygépkocsi ütközött össze péntek délután a 32-es számú főút Szolnok külterületi szakaszán. A baleset során az egyik autó az út menti árokba csapódott. A szolnoki hivatásos tűzoltók két járművet áramtalanítottak, illetve az egyikbe beszorult sofőrt feszítővágó berendezés, nyomóhenger és kéziszerszámok segítségével szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Kettéhasadt és villanyvezetéket szakított el egy huszonöt méter magas nyárfa péntek éjszaka Tiszapüspökiben, a Csuka utcában. Az áramszolgáltató szakemberei az érintett részt kiszakaszolták, majd a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók dugólétra, mentőkötél és két motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát.

Öt autó ütközött össze péntek délután Jászárokszállás határában. A település önkormányzati tűzoltói az egyik autót letolták az útról, valamint feltakarították a törmelékeket és felitatták az úttestre került hűtőfolyadékot.

Egy szétbontott jármű karosszériája égett szombat hajnalban Tiszabőn, a Béke úton. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Kigyulladt egy gallytároló építmény tegnap hajnalban Karcagon, egy Szent László utcai családi ház udvarán. A különálló épület tűzét a karcagi hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral.

Sparhelt füstölt be egy családi házat tegnap délelőtt a tiszaroffi Mártírok útján. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók szellőztetést végeztek, illetve a füstölő berendezést kivitték az ingatlanból. A helyszínre mentők is érkeztek.

Szemét égett egy időszakosan lakott családi házban tegnap délután Karcagon, a Bíró utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral avatkoztak be, illetve áramtalanították az ingatlant.

Fának ütközött egy személygépkocsi vasárnap délután Tomajmonostora külterületén. A kunhegyesi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították, illetve megtisztították az utat a törmelékektől.

Szivárgott a gáz tegnap délután Zagyvarékason, egy Pálma utcai családi ház bekötésénél. A tulajdonos az eset idején nem tartózkodott otthon. A szolnoki hivatásos tűzoltók ötven méteres körzetben kiürítették a területet, amíg a gázszolgáltató szakemberei meg nem szüntették a problémát.

Összeütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személygépkocsi tegnap este Csépán, a Béke utcában. A kunszentmártoni hivatásos tűzoltók a személyautót áramtalanították. A helyszínre a mentőket is riasztották.

A hétvégén összesen tizenegy szabadtéri tűz történt, egész pontosan Szolnokon, Tiszaroffon, Tiszasason, Fegyverneken, Tiszaföldváron, Jászladányon és Kenderesen. A legsúlyosabb helyzet Tiszasasnál alakult ki, ahol tíz hektáron pusztított tűz, amely tanyákat és lábon álló napraforgót veszélyeztetett, illetőleg leégetett száz darab körbálát. 

Fotó: JNSZ MKI, Törökszentmiklós ÖTP