Változatos tűzesetek csütörtökön

2020. november 27. 10:00

Épület-, kémény-, szabadtéri- és gépjárműtüzek egyaránt történtek megyénkben az elmúlt huszonnégy órában.

Tegnap egy halálesettel végződő lakástűz történt Cibakházán, amelyről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Kerítésjavítási munka közben ásóval sértettek fel egy gázvezetéket a tiszaszőlősi Deák Ferenc úton tegnap délelőtt. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt, amíg a gázszolgáltató szakemberei meg nem szüntették a szivárgást. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség: az érintett ingatlan felújítás alatt áll, így abban nem él senki.

Lesodródott az útról és tetejére borult egy személygépkocsi tegnap délután Tiszakürt határában. A jármű kidöntött egy jelzőtáblát is. Mire a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a helyszínen lévők áramtalanították az autót, illetve kerekeire állították. A jármű sofőrje önerőből ki tudott szállni, őt a mentők megvizsgálták.

Tűz keletkezett egy sparheltre kötött kéményben tegnap délután a pusztamonostori Széchenyi utcában. Mire a jászberényi hivatásos tűzoltók kiérkeztek, a lakó eloltotta a sparheltben lévő tüzet és a kéményben sem volt izzás. Az egység átvizsgálta a padlást, de szerencsére a tűz nem terjedt tovább. Mivel a kémény belsejét szennyezettnek találták, ezért a tűzoltók felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy ne használja azt. A lakót rokonok fogadták be.

Füstölt egy autó motortere ma hajnalban Tiszapüspökiben, a Mikulás utcában. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal felnyitották a motorháztetőt, majd áramtalanítást követően egy vízsugárral visszahűtötték a motorteret, végül pedig letolták a járművet az úttestről.

Száraz fű és avar égett egy lakatlan ház udvarán ma hajnalban a törökszentmiklósi Mikszáth Kálmán utcában. A város önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal szüntették meg a problémát.

Árokba borult egy személygépkocsi ma reggel Kunhegyes külterületén. A település önkormányzati tűzoltói áramtalanították a járművet, amelynek vezetőjét a mentők kórházba szállították.

Fotó: Németh Ádám tűzoltó főtörzsőrmester