Hétvégi összefoglaló

2020. november 30. 15:12

Vonultak a hétvégén lakástűzhöz, műszaki mentéshez, gázszivárgáshoz és szén-monoxid szivárgáshoz is a megye tűzoltói.

Gázszivárgás történt Martfűn, a Május 1. utcában egy nyomásszabályozó állomáson vasárnap, a reggeli órákban. A helyszínre a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugár segítségével biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakemberek kiérkezéséig. A szakemberek megállapították, hogy a szivárgás csekély mértéke nem igényli az azonnali beavatkozást, így az érintett területet lezárták a későbbi munkálatok megkezdéséig. 

Szén-monoxid-érzékelő jelzett be egy lakásban Szolnokon, a Kolozsvári utcában vasárnap délután. Az esethez a szolnoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket végeztek, és kimutatták a mérgező gázt az ingatlanban. A helyszínre érkeztek a gázszolgáltató munkatársai is. 

Műszaki mentéshez vonultak a szolnoki hivatásos tűzoltók szombat délelőtt Szolnokon, a Várkonyi István térre. A helyszínen két személyautó ütközött, amelyek közül az egyiket a kiérkező egység áramtalanította. A helyszínre érkeztek a mentők és a rendőrség is.

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméter alapterületű lakóház Törökszentmiklóson, a Szivárvány utcában péntek délután. A tűzesethez a szolnoki hivatásos és a törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Az ingatlanban lakók közül szerencsére senki sem sérült meg, ideiglenes elhelyezésükről a helyi önkormányzat gondoskodott.

Kigyulladt egy kukoricaszárító Jászkisér külterületén tegnap a délutáni órákban. A jászberényi hivatásos és a jászkiséri önkormányzati tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Az oltást egy vízszállító gépjármű is segítette.

 

Fotó: Szolnok HTP