Tűzesetek jutottak a hét közepére is

2021. március 04. 09:50

A szabadtéri tüzek mellett egy kéményizzás igényelt munkát tegnap.

Tegnap összesen hat szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat Cserkeszőlőre, Karcagra, Szolnokra, Tiszafüredre és Tószegre. A leégett területek nagysága összesen valamivel több mint kétszáz négyzetméter volt.

Beizzott a lerakódott korom egy melléképületben lévő, vegyestüzelésű kazánhoz csatlakoztatott kéményben tegnap délután Kenderesen, a Kossuth Lajos utcában. A kisújszállási önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők eloltották a kazánban lévő tüzet. Az égéstermék-elvezető belseje annyira szennyezett volt, hogy a füst visszaáramlott, ezért az egység átszellőztette az épületet, és a berendezésből eltávolította a benne maradt tüzelőanyagot, hamut. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, a lakó a főépületben gázzal tovább tudott fűteni.

A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét, hogy a fenti eset elkerülése érdekében mindenki legalább évente vizsgáltassa át kéményét szakemberrel. A családi házak tulajdonosainak a munkát kérniük kell a katasztrófavédelem kéményseprőitől, a társasházi lakásokba a szakemberek kötelező sormunka keretén belül jutnak el.

Fotó: Szolnok HTP (illusztráció)