Autó, szárítógép és villanyóra is égett

2021. április 15. 11:16

A keddi közlekedési baleset után szerdán három tűzhöz vonultak a tűzoltók.

Az első szerdára virradó éjjel a tiszaszőlősi Fő úton történt, ahol egy családi ház villanyórája gyulladt ki. A tűz innen továbbterjedt a tetőszerkezetre is, de a tiszafüredi hivatásos tűzoltóknak sikerült két vízsugárral elejét venni a jelentős károknak. A házban négy felnőtt és ugyanennyi gyermek él, utóbbiak rokonoknál töltötték az éjszaka hátralévő részét.

A második esemény Szolnokon történt, ahol egy Klapka utcai társasházi lakásban égett a szárítógép. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy porral oltóval megfékezték a lángokat és hőkamerás mérések mellett egy vízsugárral visszahűtötték a gép maradványait, eközben ventilátorral átszellőztették a lakást. Az egység ezt követően kivitte a berendezés maradványait a lakásból. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakók áramtalanították a lakást, amelyben négy ember lakik; ők rokonoknál helyezkedtek el.

A nap végére is jutott egy tűz, mert éjszaka a karcagi Délibáb utcában egy parkoló autó csomagtere füstölt. A városi hivatásos tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább a jármű többi részére, és egy vízsugár segítségével megszüntette a problémát.

Fotó: Szolnok HTP